Peste 20.000 de oameni au fost evacuați de autorități în capitala Federației Ruse după ce au fost emise mai multe alerte cu bombă în spațiile publice, „aproape simultane”.


O sursă din serviciile de intervenție a declarat că „pare să fie un caz de terorism la telefon”, dar trebuie verificată credibilitatea mesajelor, informează Digi 24. Este vorba de mai multe apeluri de urgență care au început simultan și au continuat chiar și după ce începuseră evacuările.

Au fost semnalate alerte cu bombă în 30 de locații publice, printre care: cele mai mari trei gări din Moscova, peste zece centre comerciale, inclusiv unul de lângă Piața Roșie și trei universități, dintre care Universitatea de Medicină și Institutul de Stat pentru Relații Internaționale, precizează sursa citată. În aceste locații au fost trimise echipe de geniști și câini antrenați să depisteze dispozitive explozibile.

Rusia s-a mai confruntat cu alarme false cu bombă în ultima săptămână. Marți, 12 septembrie, peste 45.000 de oameni au fost evacuați din anumite spații publice în 22 de orașe din Rusia. Serviciile de securitate au precizat că multe dintre epeluri par să provină din Ucraina.

 
 
Loading...