Zeci de mii de oameni, evacuați la Moscova, în urma unor alerte cu bombă

Ultima actualizare:

    Zeci de mii de persoane au fost evacuate din mai multe spații publice din cauza unor alerte teroristeFoto: Getty
Zeci de mii de persoane au fost evacuate din mai multe spații publice din cauza unor alerte teroristeFoto: Getty

Peste 20.000 de oameni au fost evacuați de autorități în capitala Federației Ruse după ce au fost emise mai multe alerte cu bombă în spațiile publice, „aproape simultane”.

O sursă din serviciile de intervenție a declarat că „pare să fie un caz de terorism la telefon”, dar trebuie verificată credibilitatea mesajelor, informează Digi 24. Este vorba de mai multe apeluri de urgență care au început simultan și au continuat chiar și după ce începuseră evacuările.

Au fost semnalate alerte cu bombă în 30 de locații publice, printre care: cele mai mari trei gări din Moscova, peste zece centre comerciale, inclusiv unul de lângă Piața Roșie și trei universități, dintre care Universitatea de Medicină și Institutul de Stat pentru Relații Internaționale, precizează sursa citată. În aceste locații au fost trimise echipe de geniști și câini antrenați să depisteze dispozitive explozibile.

Rusia s-a mai confruntat cu alarme false cu bombă în ultima săptămână. Marți, 12 septembrie, peste 45.000 de oameni au fost evacuați din anumite spații publice în 22 de orașe din Rusia. Serviciile de securitate au precizat că multe dintre epeluri par să provină din Ucraina.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net