Anticoncepţionale conţin de obicei doi hormoni, asemănători cu cei naturali, estrogen şi progesteron, şi prin administrarea lor corpul este "păcălit" inhibând ovulaţia. Este una dintre cele mai folosite metode de contracepţie la femei.


Sunt multe femei care însă se feresc să ia pastila, chiar dacă le este prescrisă de medic, deoarece le este frică să nu se îngraşe.

Astfel, în cadrul videochatului de joi, Adriana i-a cerut părerea Ioanei în ceea ce priveşte efectele secundare ale pastilei.

"Aş vrea să ştiu dacă anticoncepţionalele îngraşă? Şi mai am o mare nelămurire: de o jumătate de an am făcut-o pentru prima dată cu prietenul meu, eu fiind virgină, însă nu am simţit nicio durere şi nici nu mi-a curs sânge şi nu înţeleg de ce. Se poate să nu se fi rupt himenul?", se întreabă Adriana.

"Ba da, dar se pare că tu ai avut un himen elastic, iar acesta se rupe mult mai repede şi nu curge sânge. Iar anticoncepţionalele se pare că pe unele femei le îngraşă şi pe altele nu. Dar te rog să nu iei aceste pastile fără o prescripţie medicală", i-a spus Ioana.

Loading...
Citeste tot despre: