Magazinele au scumpit laptele cu 20%

Ultima actualizare:

Într-o săptămână, preţurile lactatelor s-a dublat, spre disperarea mamelor şi a vârstnicilor. Producătorii spun că au menţinut preţurile la circa 2,5 lei/l, iar Ministerul Agriculturii confirmă aceste cifre.

Dacă la sfârşitul anului un litru de lapte costa în magazine 2,7 lei, ieri nu mai găseai nici un tip de produs mai ieftin de 3,50. Cele mai multe au sărit şi pragul de 4 lei pentru un litru, iar cele cu denumiri exotice costă între 5,20 şi 5,93 lei.

De pildă, ieri, în supermarket, Lapte din Alpi costa 4,40 lei, Zuzu -3,77 lei, Napolact - 4,00 lei, „Dimineţi lejere" -5,20 lei, Ecologic LaDorna -5,93 lei. Explicaţia o dă ministrul agriculturii, Valeriu Tabără.

„Profitul acesta se duce spre zona comercială. Majorarea nu pleacă de la producător, de la cel care creşte animalul, care mulge, care păstrează indici de calitate. Există o lege de bune practici cu produsele alimentare, dar nu se aplică", a declarat Tabără.

Ministerul Agriculturii spune că şi brânzeturile s-au scumpit rapid, în majoritatea judeţelor. Un kilogram de telemea este 10-12 lei în: Alba, Argeş, Giurgiu, Ialomiţa, Mureş, Vrancea. În schimb, în Bucureşti, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Sibiu, Tulcea, Timiş preţurile sunt între 20 şi 22 de lei/kg, iar la Constanţa a ajuns la 25 de lei/kg.

"Hipermarketurile îşi permit să ridice atât de mult preţurile, pentru că la noi nu se iau măsurile care ar trebui."Valeriu Tabără,ministrul agriculturii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net