Mână bionică, montată unui copil de 10 ani

Ultima actualizare:

Protejată încă în ghips, mâna lui Laurenţiu se vindecă încet-încet. Tocmai a ieşit dintr-o operaţie pe care a aşteptat-o patru ani.Laurenţiu a fost operat iniţial din cauza unei fracturi, dar a făcut septicemie, iar infecţia i-a distrus cotul. Nu mai avea deloc articulaţii. Singura soluţie era montarea unei proteze. Însă nu exista una suficient de mică pentru un copil de 10 ani.

Proteza a fost comandată special pentru Laurenţiu. Are 15 centimetri şi funcţionează perfect. E din titan, extrem de uşoară şi foarte rezistentă. Doar că, după ce Laurenţiu va împlini 17 ani, ea va trebui schimbată cu una mai mare.

Dar până atunci, braţul stâng al lui Laurenţiu îşi va recăpăta complet mobilitatea. În cel mult un an, spun medicii, după ce va face câteva luni de recuperare. După ce prima operaţie a fost un succes, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu spun că vor încerca să ajute zeci de copii care au nevoie de astfel de proteze. Iar una costă cel puţin două mii de euro, bani plătiţi de Ministerul Sănătăţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net