Maradona, salvat de bătrânul Palermo

Ultima actualizare:

"Palermo, Palermo!", strigau fanii argentinieni în prima repriză a disputei cu modesta echipă a Perului, somându-l pe Maradona să schimbe ceva într-un mecanism care se învârtea în gol, în frunte cu "motorul" Messi.

Însă nimeni nu-şi imagina ceea ce avea să se întâmple în partea secundă, şi în special în minutele de final. Pentru a avea linişte din tribune, Maradona l-a băgat pe Palermo şi a răsuflat uşurat la reuşita "galacticului" Higuain.

Argentina era în grafic şi aştepta finalul unei partide desfăşurată în ultima sa parte pe o ploaie torenţială. Stadionul "Monumental" din Buenos Aires a îngheţat însă în minutul 90, la golul egalizator al peruanului Rengifo.

Disperarea era cuvântul de ordine în tabăra "pumelor", care s-au aruncat în atac, iar "mâna lui Dumnezeu" şi-a făcut din nou apariţia. Gol Argentina, când nimeni nu mai credea, în minutul 90+3.

Cine? Martin Palermo, "Nebunul" de 35 de ani transformat în erou naţional. Povestea nu se terminase aici, pentru că peruanii au repus de la centru şi au şutat în bara transversală. "Ce nebunie!", au titrat ziarele din Argentina.

Totul sau nimic cu Uruguay

"Totul sau numic cu Uruguay" este expresia care oglindeşte perfect situaţia echipei lui Maradona, cu o etapă înainte de finalul preliminariilor. Cu o victorie sau un egal la Montevideo, miercuri, "pumele" sunt salvate.

În schimb, o înfrângere coroborată cu trei puncte ale Ecuadorului în Chile îi poate arunca pe argentinieni în afara primelor cinci locuri din America de Sud. Ar fi un dezastru pentru marele Maradona, dar şi pentru turneul final găzduit de Africa de Sud în vara anului viitor.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net