Maria Băsescu : «Calul m-a trântit de două ori în noroi»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Taifun, calul care a devenit vedetă după ce a apărut în filmele lui Adrian Pintea, are un nume care-i vine ca o mănuşă.

Cel puţin în "relaţia" cu Maria Băsescu, roibul nu a fost deloc prietenos. Îndrăgostită de echitaţie, Prima Doamnă a promis că nu-l mai încalecă pe Taifun, după ce acesta a aruncat-o de două ori din şa.

simeon stalpnicul png

Prima Doamnă a început lecţiile de echitaţie la Clubul Băneasa din Capitală în urmă cu şapte ani. În tot acest timp,

Maria Băsescu a încălecat peste 15 cai. La toţi le-a găsit câte un cusur, mai puţin lui "Răsfăţ", calul pe care l-a primit cadou de la soţul ei, preşedintele Traian Băsescu.

"Iubesc caii ca pe copiii mei, însă nu mă înţeleg la fel de bine cu toţi. Felix, un armăsar pur sânge arab, de 15 ani, este un cal foarte frumos, care stă ca o statuie când îl răsfeţi, însă cu el nu mă simt în siguranţă. Pe Taifun, un roib în vârstă de zece ani, am zis că nu mai urc niciodată. Am încercat să ne împrietenim pe traseu, însă nu a mers. În două săptămâni, m-a aruncat de două ori la pământ. Greşeala probabil a fost a mea, pentru că l-am mângâiat pe cap, iar el a crezut că îi dau o comandă. E obişnuit să facă tot felul de cascadorii. De aceea, a plecat gâtul, iar eu am ajuns între picioarele lui, în noroi", ne-a povestit amuzată Prima Doamnă.

Nu la fel de distractiv a fost când Maria Băsescu abia începuse să ia cursuri de echitaţie şi a căzut de pe cal, direct pe gheaţă.

"Nici acum nu mă încumet să încalec când este îngheţat pe jos. Nu am mai călărit de la sfârşitul anului trecut şi probabil că o să urc din nou în şa când îi voi pune lui "Răsfăţ" colţi la potcoave ca să nu mai fie nici o problemă. Atunci, îmi amintesc că impactul cu solul a fost foarte puternic. M-am lovit la cap atât de tare, încât căutam urme de sânge în zăpadă. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav, iar acum pot spune că eu şi "Răsfăţ" suntem cei mai buni prieteni. El rămâne preferatul meu, pentru că suntem pe aceeaşi lungime de undă", îşi aminteşte soţia preşedintelui.

Citeşte şiMircea Badea a călărit pe armăsarul Mariei BăsescuS-au bătut în ţinute pentru Cotroceni

S-a întâlnit şi cu Lavinia Pintea

Maria Băsescu este o obişnuită a clubului de echitaţie Băneasa. În urmă cu câteva luni, ea s-a întâlnit aici şi cu soţia regretatului actor Adrian Pintea.

Pintea, călare pe Taifun

simeon stalpnicul png

Lavinia venise să-l vadă pe Taifun, calul soţului ei, pe care şi Maria Băsescu a încercat să-l "îmblânzească". Fără prea mult succes, se pare!

Citeşte mai multe despre Lavinia şi Adrian PinteaLavinia a câştigat o treime din averea lui Adrian PinteaSoţia lui Adrian Pintea: «Casa a rămas a mea»Soţia lui Pintea trebuie să plătească cheltuieli de judecată în procesul pentru averea actorului

simeon stalpnicul png

Hrăneşte şi maidanezii

Pe lângă caii de la hipodromul din Băneasa pe care îi iubeşte foarte mult, Maria Băsescu îşi face timp să-i hrănească şi pe cei mai noi dintre prietenii ei.

Dacă pentru Taifun, Felix, Răsfăţ şi ceilalţi cai soţia preşedintelui aduce zahăr cubic, cei zece câini comunitari şi o pisicuţă maidaneză primesc mâncare mai „consistentă".

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net