Martorul tragediei de la Cernavodă, abuzat de anchetatori

Ultima actualizare:

    George Vasiliuc
George Vasiliuc

Angajaţii de la Protecţia Copilului spun că George Vasilniuc (14 ani), băiatul care a fost martorul tragediei produse pe malul Dunării, este abuzat de anchetatori.

„Nu este normal ca în fiecare zi să fie audiat, uneori şi noaptea. Procurorul nu trebuia lăsat, însă ne-am temut că va zice că obstrucţionăm ancheta. Copilul nu este stabil emoţional", spun cei de la Protecţia Copilului, conform Adevărul.

De partea cealaltă, procurorii spun că în afară de prima noapte după producerea crimei, nu l-a mai audiat nimeni. Anchetatorii recunosc că minorul i-a ajutat mult cu declaraţiile.

„George este un copil împrăştiat, care redă greu informaţia, însă a oferit amănunte senzaţionale. Audierile au durat chiar şi cinci ore, pentru că volumul de informaţii este uriaş", a declarat Matei Dragomir, procurorul care se ocupă de caz.

Adolescentul le-a povestit colegilor şi anchetatorilor că unchiul său, Bogdan Mitu, credea că a fost blestemat.

Bogdan - Gabriela - Iisus

„Înainte de vacanţă, George a venit la mine şi mi-a povestit că unchiul lui, Bogdan, îi spunea că l-a blestemat cineva şi că şi-a pus numărul la maşină BGI - B de la Bogdan, G de la Gabriela şi I de la Iisus crezând că va scăpa", a spus Mario Dobre (15 ani), coleg de clasă.

Pentru a scăpa de blesteme, Bogdan Mitu mergea adesea la mănăstiri şi avea în autoturism mai multe icoane, care să-l ferească de cele rele.

Îşi ţinea soţia sub teroare

De altfel, comisarul-şef Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, îl caracterizează pe Bogdan Mitu ca fiind „adevăratul criminal", întrucât îi domina atât pe Giani Deli-Iorga (presupusul asasin al socrilor săi), cât şi pe Gabriela Mitu (soţia sa).

„Bogdan Mitu îl domina pe Giani Deli-Iorga. Erau fraţi de cruce, îl domina. Giani trăia viaţa lui Bogdan, iar problemele lui Bogdan erau şi problemele lui Giani. Bogdan avea nevoie de Giani ca de un spectator la viaţa sa, inclusiv atunci când declanşa scandaluri", spune Chesnoiu.

Bogdan Mitu avea acelaşi comportament şi faţă de soţia sa, pe care o domina de la vârsta de 14 ani.

„Gabriela Mitu era ţinută, în ultimul timp lângă Bogdan prin teroare. Când s-a «trezit» de sub control, abia după şase ani, a încercat să scape, i-a spus că este un prost şi că nu are nevoie de nimic", a explicat psihologul.

TIMID

George Vasilniuc este caracterizat de foştii dascăli de la şcoala din Cernavodă ca fiind un copil retras.

„Nu poate să înveţe, este retras şi se leagănă. El nu este în stare să redea o conversaţie şi nu cred că a înţeles nimic din ce s-a întâmplat cu familia lui", a spus fosta lui dirigintă, Mirela Dumitrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net