Mascaţii i-au pus pistolul la tâmplă unui jurnalist de la Antena 1, care filma o descindere

Ultima actualizare:

Este o agresiune gravă ceea ce s-a întâmplat, mai ales că recent am avut o întâlnire pe subiectul de la ce distanță și în ce condiții să fotografiezi un polițist, fără să fii arestat. Concluzia la care am ajuns, împreună cu oficialii de la IGP, a fost că un polițist poate să fie fotografiat oricând, excepție făcând misiunile cu caracter secret.

Asta înseamnă că este de bun simți să nu divulgi identitatea asunsă a unui polițist aflat în misiune. În cazul de față, însă, se exclude misiunea secretă. Este vorba despre o acțiune care se desfășoară pe domeniul public, cu polițiști care nu sunt sub acoperire. Astfel că, violența nu este justificată”, spune jurnalistul Mircea Toma. 

Acesta a subliniat faptul că singura acțiune pe care ziariștii o pot iniția în astfel de situații este presiunea publică, întrucât calea legală este dificilă, mai ales că este vorba despre un om al legii. „Soluția este ca noi să consemnăm evenimentele de acest gen. Din păcate, absența reacției solidare și unanime este în defavoarea jurnaliștilor”, a adăugat ziaristul Mircea Toma. 

Între timp, operatorul Antenei 1, Mircea Popovici a depus plângere la poliție împotriva celor care l-au agresat și i-au distrus aparatura. La sediul IPJ Caraș-Severin a avut surpriza să dea nas în nas chiar cu mascații care i-au pus pistolul la tâmplă.

Aceștia, însă nu au considerat că ar fi necesar să își ceară scuze. Ei au fost ocupați mai mult cu punerea sub acuzație pentru ultraj a celor doi tineri care au bătut la ușa  amicului lor ce a fost percheziționat, scrie ADS Reșița.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net