Maşina care «simte» cancerul înainte să apară

Ultima actualizare:

Cercetătorii britanci au reuşit să pună la punct un test prin care femeile vor putea fi anunţate că sunt predispuse să se îmbolnăvească de cancer uterin înainte de apariţia simptomelor.

Acesta constă în scanarea trupului cu ajutorul ultrasunetelor, metodă care se preconizează să fie introdusă în curând în practica medicală curentă.

Citeşte şi:

Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

Michael Douglas a făcut cancer de la sex oral?

Şoc! Sexy-Brăileanca are cancer?!

Mihaela Tatu: «Îmi creştea burta şi nu ştiam motivul»

Testul, propus de experţii de la Universitatea din Londra, constă în măsurarea grosimii uterului şi observarea minuţioasă a acestuia pe baza imaginilor furnizate de scanner. Un studiu a demonstrat că metoda dă rezultate perfecte în 80% din cazuri, înainte de a apărea vreun simptom, cum ar fi sângerarea.

Depistarea cancerului în această fază de început oferă o mult mai mare şansă de supravieţuire femeilor.

Femeile supraponderale şi cele care suferă de hipertensiune sunt mai predispuse să se îmbolnăvească de cancer uterin. De asemenea, un risc crescut de a face tumori la uter îl prezintă femeile care au născut copii mai puţini.

Predispoziţia de a face cancer uterin este determinată şi pe fond de moştenire genetică. Toate categoriile de femei care prezintă un risc crescut de a face cancer uterin vor fi testate cu noua metodă.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net