Maternitatea din Ploieşti renunţă la cartelele magnetice, după incendiul de la Giuleşti

Ultima actualizare:

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, medicul Călin Boeru, a declarat, joi seară, în timpul unui control făcut la maternitate de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care a preluat acest spital, că toate sistemele care blocau accesul în unele secţii ale spitalului şi care funcţionau au fost dezactivate după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în condiţiile în care clădirea Maternităţii din Ploieşti nu este dotată cu senzor de fum, transmite corespondentul Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a făcut, joi seară, un control neanunţat la Maternitatea din Ploieşti, el găsind în incinta spitalului hidranţi fără specificaţiile tehnice necesare, un extinctor expirat şi criticând Direcţia de Sănătate Publică Prahova pentru faptul că nu a făcut investiţii în spitalele transmise autorităţilor publice locale.

Cel mai mare pericol al pacienţilor: vizitatorii

La finalul controlului care a durat aproape două ore, Cosma a solicitat să discute cu electricianul de serviciu al maternităţii. Acesta i-a explicat preşedintelui CJ Prahova în faţa camerelor de luat vederi şi a presei că jumătate din instalaţia electrică a clădirii este veche şi funcţionează pe cabluri din aluminiu, admiţând că aceasta ar trebui schimbată.

Totodată Cosma şi-a arătat nemulţumirea pentru faptul că aparţinătorii care vin să-i viziteze pe pacienţi în spital nu plătesc taxă şi a spus că o astfel de taxă ar trebui instituită după modelul sistemului sanitar nemţesc.

La rândul său, întrebat care sunt, din punctul său de vedere, cele mai mari riscuri la care sunt supuşi pacienţii internaţi în spitalul pe care-l conduce, managerul maternităţii a afirmat că principalul risc îl prezintă persoanele care vin în vizită.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net