McDonald's retrage de pe piaţă 12 milioane de pahare toxice

Ultima actualizare:

UPDATE. Paharele Shrek, retrase de pe piaţă de McDonald's, nu sunt folosite în România, susţin reprezentanţilor filialei româneşti a lanţului fast-food.

"McDonald's România nu desfăşoară promoţia cu paharele Shrek. Paharele nu există şi nu vor exista în România", a declarat purtătorul de cuvânt al McDonald's România, Atena Balint, citat de Mediafax.

Potrivit acesteia, paharele din promoţia Shrek ale căror desene conţin urme de cadmiu sunt de sticlă, nu din carton, cum sunt cele folosite în fast-food-urile româneşti McDonald's.

Pahare toxice

De asemenea, McDonald's a cerut clienţilor să nu mai utilizeze aceste pahare, deoarece cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plămânii, sistemul nervos şi creierul. Paharele pe care sunt desenate personajele principale ale celebrului film de desene animate costă doi dolari (1,64 de euro).

Există îngrijorări cu privire la expunerea pe termen lung la un nivel redus de cadminiul, precum şi la persistenţa acestui metal pe mâinile copiilor, de unde ar putea ajunge în corpul lor, în cazul în care nu se spală pe mâini înainte de a pune mâna la gură.

"Noi credem că paharul Shrek este sigur pentru consumatori", a declarat Bill Whitman, purtătorul de cuvânt al filialei din Statele Unite al lanţului fast-food. "Însă, pentru a ne asigura că clienţii noştri primesc produse sigure din partea noastră, am luat hotărârea de a opri vânzarea acestora şi de a retrage, în mod voluntar, aceste produse, începând din acest moment", a spus acesta.

Shrek Forever After, cea de a patra şi ultima peliculă din seria Shrek, a fost lansată în Statele Unite luna trecută.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net