Merg pe jos la grădiniţă. Microbuzul şcolar îi ocoleşte - FOTO

Ultima actualizare:
Fotogalerie
Fotogalerie

Zeci de preşcolari merg zilnic pe jos aproape doi kilometri spre grădiniţă, pe lângă maşinile de mare tonaj de pe stradă.

Totul se întâmplă în satul nemţean Căciuleşti. Edilii spun că microbuzele nu-i pot lua pe cei mici de pe marginea drumului pentru că sunt pline cu elevi care vin de la distanţă mai mare.

Ştefania (5 ani), Andrei (6 ani) şi Marius Savin (4 ani) străbat zilnic aproape doi kilometri pe jos până la grădiniţa din satul Căciuleşti, comuna Girov.

Pe drumul judeţean pe care merg zilnic, TIR-urile trec în viteză şi nu există trotuare. Micuţii se sperie, se retrag spre şanţurile de la marginea drumului, aşteaptă să treacă maşinile, după care îşi reiau traseul.

Copiii merg zilnic 2 km până la grădiniţă

simeon stalpnicul png

Deşi ca ei sunt mulţi copii care învaţă la ţară, Ştefania, Andrei şi Marius ar putea scăpa uşor de acest chin dacă microbuzul şcolar ar opri să-i ia şi pe ei.

"Microbuz este, însă la noi nu opreşte. Vedem cum trece prin faţa casei noastre, dar nu ne ia niciodată spre şcoală", povesteşte Brânduşa Mihalache, mama Ştefaniei.

Dacă e cald şi senin, copiii fac 40 de minute până la grădiniţă, însă, când e iarnă sau când plouă, le e cu mult mai greu.

Părinţii au serviciu şi spun că multe ori nu reuşesc să se împartă între orarul copiilor şi programul de muncă. Cei mai afectaţi rămân copiii, care, la numai patru sau cinci ani, suferă când văd microbuzul care-i ocoleşte şi îi lasă să meargă pe jos.

„Plecăm de dimineaţă de acasă. Microbuzul trece pe lângă noi, dar nu opreşte. O ţin pe mama de mână şi ne uităm pe stradă ca să nu vină maşini", spune Ştefania Mihalache.

Intră în Mediacenter pentru mai multe  fotografii


    Fotogalerie
Fotogalerie
image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net