Micuţul Ruben, «aruncat» din avionul morţii

Ultima actualizare:
CAUZA: eroare de pilotaj?1
CAUZA: eroare de pilotaj?1

Incredibil, dar adevărat. Copilul Ruben Van Assouw (9 ani) a scăpat cu viaţă din catastrofa aeriană petrecută miercuri în Libia, uimind lumea care se întreabă cum a fost posibil miracolul.

Micuţul Ruben, din Tilburg (sudul Olandei), stătea liniştit lângă mama lui, Trudy (41 de ani) în "avionul morţii", fără să-şi închipuie măcar că s-ar fi putut întâmpla ceva rău.

Venea împreună cu părinţii şi fratele mai mare, Enzo (11 ani) din Africa de Sud, unde petrecuseră o "vacanţă safari". S-au distrat de minune şi porniseră spre casă, dar trebuiau să facă o escală la Tripoli.

Tatăl, Patrick (40 de ani) alesese o vacanţă exotică pentru a serba aniversarea nunţii şi fusese foarte încântat de călătorie. Se apropiau de aeroportul din capitala libiană şi totul părea perfect. Soarele strălucea şi anunţa o zi senină. Ruben nici nu a băgat de seamă când, deodată, totul s-a precipitat în jurul lui şi au izbucnit ţipete.

"Mami! Mami! Ce se î..." Zgomote apocaliptice i-au acoperit vocea şi o explozie a brăzdat plafonul. Micuţul s-a simţit proiectat fulgerător în afară printr-o gaură care se căscase subit înainte ca aeronava să se dezintegreze. Transportat de urgenţă la spital, copilul a fost întrebat de un medic de unde vine şi a reuşit să mumure: "Olanda, Olanda".

După ce a fost operat timp de patru ore, micuţul nu-şi poate mişca toate părţile corpului. Are multe fracturi şi se crede că are şi leziuni pe creier. Potrivit "Tripoli Post", a fost în stare critică, dar acum e bine. Ruben şi-a recunoscut un unchi şi o mătuşă care l-au vizitat ieri la spital. El luptă să trăiască, dar încă nu ştie că a rămas orfan.

CAUZA: eroare de pilotaj?

CAUZA: eroare de pilotaj?2
CAUZA: eroare de pilotaj?2

Nu s-au stabilit cauzele accidentului, dar s-a evocat o posibilă eroare de pilotaj pe fond de oboseală sau probleme tehnice. Ingineri de la Airbus şi experţi de la Biroul de anchete şi analize din Franţa au plecat spre Tripoli pentru a ajuta anchetatorii.

CAUZA: eroare de pilotaj?4
CAUZA: eroare de pilotaj?4

Constructorul aeronautic va furniza asistenţă tehnică autorităţilor care vor cerceta catastrofa. Experţii analizează cutiile negre care au fost recuperate. Avionul a fost livrat în septembrie 2009 şi avea la activ 1.600 de ore de zbor şi 420 de curse.


    CAUZA: eroare de pilotaj?4
CAUZA: eroare de pilotaj?4

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net