Ministrul francez de Externe s-a gândit să demisioneze din cauza situaţiei romilor

Ultima actualizare:

Subliniind condiţia foarte specifică şi dificilă a romilor şi afirmând că are "inima strânsă" în urma acestui caz, ministrul a declarat: "Ce să fac pentru a remedia? Să demisionez, m-am gândit".

Ceea ce l-a făcut să se răzgândească este "eficacitatea: trebuie neapărat să ne ocupăm mai mult", a afirmat el. "Este important să continui. A pleca înseamnă a dezerta", a precizat ministrul, informează Mediafax.

"Nu sunt mulţumit de ce s-a întâmplat, mă ocup de romi de 25 de ani. Nu sunt mulţumit de această polemică, de această maioneză verbală", a adăugat el.

Citeşte şi:

Francezii vor să trimită toţi ţiganii români înapoi în ţară

Fost membru al Medecins sans frontieres şi al Medecins du Monde, personalitate a acţiunii umanitare de mai multe decenii, Bernard Kouchner este simbolul deschiderii spre stânga a Guvernului francez, dorită de preşedintele Nicolas Sarkozy la începutul mandatului său în 2007.

Întrebat dacă şi-a exprimat ezitarea privind demisia din Guvern în faţa lui Nicolas Sarkozy, ministrul a răspuns: "Dacă nu vorbeşti cu preşedintele, atunci cu cine vorbeşti?".

Guvernul francez a fost aspru criticat de societatea civilă, stânga şi Biserici pentru politica sa de desfiinţare a taberelor ilegale de romi şi pentru expulzările a sute de romi aflaţi în situaţie ilegală către România.

Franţa a fost de asemenea criticată de ONU, iar Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net