Cristina, eleva, de 12 ani, se îndrepta spre şcoală în cursul dimineţii de ieri, la ora 08.00, dar nu a mai reuşit să ajungă la Liceul „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa, acolo unde studiază. Asta pentru că, un grup de persoane a luat-o cu forța și a băgat-o într-un autoturism de culoare neagră.


În jurul orei 11,00, fratele mai mare al fetei a anunțat pe apelul unic de urgență 112 că sora sa nu a mai ajuns la școală. Din surse neoficiale, chiar minora l-ar fi sunat să îi spună că a fost agresată.
Cristina a apucat să identifice locaţa şi i-a povestit fratelui său că se află în benzinăria de la ieșirea din Reșița. Imediat, la fața locului s-a deplasat o ambulanță. „Fata a fost preluată dintr-o stație de benzină, agitată. Foarte greu s-a putut comunica cu ea”, a declarat Florin Filca, medic pe Ambulanță.
Tânăra le-a povestit doctorilor care au preluat-o că a fost pur și simplu ridicată de o mașină în timp ce mergea spre școală. Potrivit celor spuse de fata școcată, în autoturism se aflau mai mulți indivizi. Astfel că, înloc să mai ajungă la cursuri, minora a ajuns, fără voia ei, la una dintre ieșirile din oraș, după care a fost abandonată.

Psihologii școlari sunt în alertă
„Am primit un apel pe telefonul copilului la 983, din partea Spitalului Județean, potrivit căruia o minoră ar fi fost abuzată sexual. Am venit aici imediat. Minora se afla în stare de șoc.
Deocamdată nu avem mai multe detalii, dar urmează să demarăm o amplă acțiune de cercetare”, a declarat psihologul Andreea Gapsus. Direcțiunea Liceului „Diaconovici-Tietz” regretă evenimentul și spune că totul s-a petrecut în afara incintei liceului.
„Nu știu prea multe detalii în momentul de față. Se fac cercetări. E regretabil că s-a întâmplat un astfel de incident unui copil care trece acum printr-o traumă”, a declarat Florica Molnar, directorul liceului.

Scenariu diabolic 
Polițiștii au distrus ipoteza fetei care a declarat că a fost răpită și abuzată sexual. Minora în vârstă de 12 ani nu a fost victima nici unei agresiuni.
La examinarea iniţială medico-legală a rezultat că fata nu prezintă urme de violenţă, poliţiştii insistând pe ipoteza că această a inventat întreaga poveste. "În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, în prezenţa unui reprezentant al familiei şi doi asistenţi sociali minora a recunoscut că întreaga poveste a fost „regizată”, scopul fiind atragerea atenţiei părinţilor în vederea schimbării comportamentului faţă de ea", a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 VEZI GALERIE FOTO PE ADEVĂRUL REŞIŢA

 
 
Loading...