Minunea de la Braga!

Ultima actualizare:

Lipsea un „ingredient" din reţeta portughezilor, iar acesta s-a dovedit a fi antrenorul Domingos Paciencia, care a preluat echipa în vara aceluiaşi an. Soarta a făcut ca acesta să-l înlocuiască atunci pe Jorge Jesus, care pleca la Benfica, unde este şi acum!

Joi seară, Braga a scos-o pe Benfica din semifinale, învingând-o cu 1-0 şi calificându-se graţie golului marcat la Lisabona, unde pierduse cu 1-2.

După ce a încheiat ediţia precedentă de campionat pe locul doi, la mare luptă cu Benfica (a fost lider 18 etape!), Braga a jucat în toamnă în preliminariile Ligii Campionilor.

Nu a ţinut cont de Celtic şi Sevilla şi a prins o grupă cu Arsenal, Şahtior şi Partizan. Debutul în prima competiţie a continentului a fost catastrofal, cu un golaveraj de 0-9 după primele două partide, cu Arsenal şi Şahtior, dar a urmat revirimentul. Trei victorii la rând, între care un 2-0 cu Arsenal, iar Braga termina grupa pe trei şi se pregătea de „primăvara" Ligii Europa.

Şi să rescrie istoria! Până în semifinala cu Benfica, un alt „monstru sacru", Liverpool, a simţit pofta de glorie a băieţilor lui Domingos Paciencia. Acum urmează finala cu Porto şi orice ar ieşi, Portugalia va câştiga a şaptea cupă europeană din istorie.

La Sporting Braga s-a consacrat actualul rapidist Cesinha, el evoluând în 68 de partide pentru portughezi, de-a lungul a trei sezoane.

Joacă «în munte»

Singurul capitol la care Braga se bate cu granzii Europei e stadionul. Construită în stâncă – la propriu - pentru Euro 2004, arena a costat 83 de milioane de dolari şi are 30.000 de locuri.

Din cauza amplasamentului, are doar două tribune, la un capăt al terenului fiind un zid de stâncă, iar celălalt fiind liber, cu vedere asupra oraşului. Legătura între cele două tribune se face printr-o galerie subterană de 5000 de metri pătraţi, construită sub gazon.

* 50,4 milioane de euro este valoarea lotului Bragăi, cu 113,3 milioane mai puţin ca al rivalei din finală, Porto

* 17 milioane de euro este bugetul din acest sezon al portughezilor

*  12 brazilieni are Braga în lot, plus 8 portughezi, un peruan, un senegalez, un camerunez şi un nigerian

*  5 milioane de euro este cota de piaţă a celui mai scump jucător din lot, Hugo Viana

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net