Miracol în comuna Racoviţa: „orbii“ încep să vadă

Ultima actualizare:

Un scandal de proporţii a izbucnit toamna trecută în comuna timişeană Racoviţa. O localnică îi acuza pe alţi consăteni că primesc indemnizaţii de nevăzători, deşi nu au nimic. Nemulţumirile femeii au ajuns la urechile prefectului Mircea Băcală, care a dispus efectuarea unei anchete în comună. Vizaţi erau cei 100 de „orbi", medicul care şi-a dat avizul, dar şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Capra vecinului

„Eu am lucrat în domeniu şi ştiu că nevăzătorii trebuie să aibă baston şi banderolă pe braţ, iar ei merg la cucuruz şi la sapă toată ziua", a spus Stela Teodorescu, asistent social în comună. Femeia a acuzat mai mulţi oameni din localitate că iau bani necuraţi, punând tunurile inclusiv pe o vecină a ei care ar fi intermediat „orbirea".

Autorităţile locale au demarat o anchetă în urma reclamaţiilor asistentului social Stela Teodorescu şi după au văzut că toate adeverinţele poartă parafa unui singur medic. „Le-am cerut autorităţilor competente să deruleze o anchetă pentru că din 200 de persoane care iau indemnizaţii pentru handicap, 100 au dosar de nevăzător, care a fost aprobat de acelaşi medic", a declarat ieri prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Pe de altă parte, medicul oftalmolog Sidonia Ionescu, bănuită că ar fi semnat adeverinţele de nevăzător, a confirmat pentru „Adevărul" că a avut pacienţi din zona Racoviţa cu diferite grade de handicap. „Eu am evaluat în jur de 10 - 20 de persoane din zona Racoviţa care primesc indemnizaţie de handicap. Au grade de handicap diferite, iar cei care sunt diagnosticaţi până la gradul trei pot să lucreze, pot merge cu bicicleta sau pot conduce maşina", a spus Sidonia Ionescu.

Citeşte întregul articol în Adevărul.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net