Moartea Mădălinei Manole a costat televiziunile 350 de milioane de lei

Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, modul în care posturile de televiziune şi radio au difuzat, în perioada 14 - 18 iulie, informaţiile despre sinuciderea cântăreţei Mădălina Manole, informează Mediafax.

EXCLUSIV: Maşinile vânzătorului de Furadan sunt căutate de poliţişti. Cârdaş a făcut "curat" după el în online

Membrii CNA au luat în considerare în monitorizarea posturilor de televiziune şi radio prezentarea "metodei de sinucidere" în cazul Mădălinei Manole, dar şi "intruziunea" în viaţa privată a familiei cântăreţei şi difuzarea unor imagini neblurate cu băieţelul acesteia.

"Eu cred că cel mai grav aspect este acela de a face cunoscut insecticidul, de a da date despre el. Din păcate, consecinţa a fost imediată, au fost tentative de sinucideri", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

"Furadanul este foarte grav şi insistenţa asupra unei familii care nu mai poate să se protejeze", a spus şi Gelu Trandafir, membru al CNA.

Totodată, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a spus că încălcări grave ale legislaţiei audiovizuale au fost şi intruziunea în intimitatea familiei şi difuzarea unor imagini cu copilul Mădălinei Manole. "Familia a fost în centrul atenţiei", a spus Narcisa Iorga, precizând că radiodifuzorii au folosit imaginea copilului pentru a atrage audienţă.

Citeşte şi:

Tanţa despre vraciul Mădălinei: "Un escroc! Un bou care a citit şi copiat texte de pe net"

«Mădălina Manole avea o dublă personalitate şi credea că e blestemată»

Mădălina despre copilul ei: „Pentru o asemenea minune nu există niciodată târziu sau prea devreme“

Tatăl Mădălinei Manole acuză: «A preferat să o ducă la vraci şi nu la psiholog»

Petru Mircea ştia că Mădălina vrea să se sinucidă?

O părere diferită a avut-o Grigore Zanc, membru al CNA. "Copilul e mai degrabă invocat, tocmai pentru a demonstra că nu se justifică (sinuciderea, n.r.)", a spus Grigore Zanc.

Cristina Trepcea a propus introducerea în Codul de reglementare a conţinutului audiovizual a unei prevederi care să impună radiodifuzorilor difuzarea unor prezentări strict informative despre sinucideri. "Trebuie să spunem că suicidul nu este prezentat decât strict, informativ, fără niciun fel de detalii", a spus Cristina Trepcea."Cum e posibil ca nişte televiziuni care au licenţe la nivel naţional să se coboare la un asemenea nivel?", a spus Christian Mititelu. El a precizat că membrii CNA ar trebui să întrebe Institutul Naţional de Medicină Legală, Poliţia şi Procuratura dacă au un cod deontologic, făcând referire la faptul că aceste instituţii au făcut publice informaţiile despre insecticidul cu care s-a sinucis Mădălina Manole.

Mai citeşte:

Vraciul Mădălinei Manole rupe tăcerea: «Era foarte tristă»

Petru Mircea nu o însoţea pe Mădălina Manole la doctor

Petru Mircea: «Mădălina Manole nu a murit» VIDEO

Era Mădălina nebună? Petru Mircea: «Toată lumea a încercat să o lămurească să meargă la un psiholog»

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net