Mobila din ratan, la modă în sufragerie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă în 2009 şi 2010 a predominat stilul glamour, cu cristale, texturi metalice, argintiu şi materiale preţioase, în 2011 designerii se orientează spre natură. Mobilier din bambus şi ratan în sufragerie, fotolii şi canapele din material textil, vesel, culori vii, combinaţii puternice şi contraste ieşite din comun, toate acestea vor fi esenţiale.

Din dorinţa realizării unui spaţiu intim, călduros, una dintre tendinţele acestui an e aducerea pieselor de mobiler care ar sta, în mod normal, pe terasă, în living.

Astfel, fotolii adânci din ratan, mese joase din bambus, pentru cafea, ghivece mari cu plante, sunt acum la modă.

Roz, culoarea anului

Culoarea oficială de anul trecut a fost turcoazul. Anul acesta, specialiştii s-au gândit la un roz roşiatic şi dinamic.

Să nu-ţi fie frică să-ţi vopseşti pereţii în roz, dar şi în verde sau galben. Însă ai grijă!

Ele sunt culori accent, care trebuie folosite în combinaţie cu nişte culori neutre care desaturează sau taie din forţa pe care o emană cele puternice.

Cele mai elegante combinaţii pe care pe vom folosi acum sunt: negru şi gri, negru şi argintiu, bleu şi gri, smarald şi lemn alb, auriu şi alb, orange şi gri, lavandă şi alb, cafeniu şi negru.

Auriul revine, de asemenea, la modă. Probabil că mulţi consideră că are o reputaţie proastă, însă auriul a fost dintotdeauna cea mai elegantă culoare.

Alege un auriu mat, aproape antichizat, ca să nu mergi pe opulent. Îl poţi combina cu nuanţe de turcoaz prăfuit, violet, bej, alb.

Stilul eco, tot mai căutat

Oamenii au început să aprecieze mediul înconjurător din ce în ce mai mult. În 2011, ne întoarcem către natură şi către rădăcini.

Produsele naturale au ajuns să fie un trend, mai ales pentru că reprezintă un izvor de idei, de imprimeuri şi de culori.

Materialele textile sunt inspirate din natură, culorile sunt mai calde, gen verde, galben, mobila cât mai simplistă, din materiale naturale şi practice.

Ce rost are sa alegi un colţar imens din piele naturală, când tot ce va face este să îţi lase un gol în cont şi să transpire sub tine?

Nu mai bine alegi o canapea la fel de şic, dar „veselă", dintr-un material textil natural?

Eco mai înseamnă şi inspiraţie din natură: de la mobila în nuanţe naturale, draperii cu imprimeuri florale, până la folii de tapet cu design vegetal.

Mobilierul din beton este multifuncţional

Amestecul de apă, ciment şi piatră a devenit în ultimul timp din ce în ce mai popular.

Pe de-o parte, acesta poate fi folosit în diverse scopuri, este complex, practic, iar pe de cealaltă parte, s-a transformat din ceva sobru şi rece în ceva colorat şi vesel.

Spre exemplu, acest material este foarte practic ca şi suprafaţă de lucru în bucătarie, în sufragerie şi în zona în care servim masa, iar în baie dovedeşte a fi extrem de util şi nepretenţios.

Foarte potrivite sunt culorile portocaliu şi verde, deoarece estompează din rigiditatea materialului.

Stilul etno, pentru un plus de romantism

Căldură, şemineu, miros de mirodenii - asta ne inspiră stilul etno, una dintre tendinţele în amenajări interioare pe anul acesta.

Şi este o tendinţă foarte romantică. La nivel de decoraţiuni interioare, stilul se inspiră din estetica coloratului Orient: de la India, Maroc, Asia Centrală, China, Rusia.

E o explozie de culoare, atât pe un fond alb, cât şi pe diferite nuanţe puternice: roşu, orange, galben.

Dacă totuşi nu eşti adeptul unui stil complet etno, punctează atunci prin câteva elemente: covoare şi preşuri colorate, ţoluri aruncate neglijent peste parchet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net