Montarea unei plite de aragaz

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Plita e uşor de montat, dar trebuie să respectaţi strict normele de securitate pentru racordarea la gaz. O plită electrică sau pentru gaz prezintă avantajul că nu vă lasă niciodată în pană de alimentare. Alimentarea cu gaz e avantajoasă pentru prepararea rapidă a alimentelor, în timp ce varianta electrică e bună pentru preparare lentă.

1. Trasaţi conturul locului de amplasament al plitei pe suportul pe care o montaţi. Aveţi grijă ca măsurătorile să fie exacte. Verificaţi corectitudinea unghiurilor. Aveţi grijă unde amplasaţi plita. Trebuie să fie un loc de acces comod şi sursele de căldură să fie departe de materialele inflamabile.

2. Decupaţi suportul cu ajutorul unui ferestrău electric. Utilizaţi o pânză fină ca să nu se desprindă bucăţi din lemn. Aveţi grijă să nu deterioraţi placa în momentul în care introduceţi pânza ferestrăului.

simeon stalpnicul png

3. Racordarea la gaz este bine să fie făcută de un specialist. Numai dacă aveţi experienţă în domeniu puteţi să o efectuaţi chiar dumneavoastră fără risc. În figura alăturată vă prezentăm un astfel de record.

simeon stalpnicul png

4. Aplicaţi o bandă de etanşe­­itate de jur-împrejurul pli­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­tei, înainte de instalare. Aceasta asigură o bună legătură cu suportul. Banda autocolantă se fixează prin­­ apăsare, după eliminarea hârtiei protectoare. Degresaţi locul pe care o aplicaţi, altfel nu va adera bine.

simeon stalpnicul png

5. Puneţi la locul dorit plita. Manipulaţi-o cu precauţie ca să evitaţi s-o deterioraţi. Plita este prevăzută cu butoane pentru punerea în funcţiune şi reglarea focului la ochiuri. Există şi un buton pentru aprindere automată.

simeon stalpnicul png

6. "Picioruşele" metalice menţin plita. Se fixează cu ajutorul unor şuruburi, folosind o şurubelniţă potrivită. Nu se utilizează niciodată plita până nu se fac şi racordurile electrice. Apelaţi la un specialist în caz că nu vă pricepeţi.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net