«Mortul-viu» pune Poliţia pe jar!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Poliţia a declanşat o anchetă în cazul unui bărbat declarat mort din greşeală. Totul a pornit de la faptul că „mortul” şi-a pierdut  buletinul, iar actul a fost găsit asupra unui cadavru.

Citeşte şi:

«Mortul» plimbăreţ

Prea timizi să se căsătorească

Executat de mafia lemnului?

Un „mort" cât se poate de viu agită, de două zile, apele în Poliţie. Bărbatul, Vasile Alb ( 41 de ani) , din Vişeul de Sus, judeţul Maramureş, care a pus pe jar oamenii legii din mai multe judeţe, şi-a pierdut buletinul în 2007.

Acesta a fost declarat mort de poliţiştii din Sibiu, după ce buletinul lui a fost găsit asupra unui cadavru în putrefacţie.

Acum, oamenii legii sibieni sunt nevoiţi să reia cercetările în cazul bărbatului găsit mort în pădurea de lângă comuna sibiană Răşinari.

Cazul a fost cercetat în noiembrie 2010, când a fost găsit un cadavru, 70 a sută din corp fiind muşcat şi mâncat de animale.

Poliţiştii din Sibiu au stabilit atunci că mortul ar fi Vasile Alb, după ce buletinul omului a fost găsit asupra cadavrului.

În plus, „mortul din acte" a primit şi un mormânt, iar toate rudele bărbatului au fost anunţate de deces.

La patru luni de la finalizarea anchetei din Sibiu, poliţiştii din Timişoara au stabilit că mortul este cât se poate de viu, Vasile Alb fiind găsit la cerşit pe străzile Timişoarei.

Poliţiştii din Sibiu trebuie să afle acum cine este bărbatul mort. „Nu excludem posibilitatea ca greşeala să aparţină unui poliţist.

S-a deschis o anchetă, iar cel care a greşit urmează să fie tras la răspundere", a spus Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Vasile Alb vrea să-şi recupereze identitatea în instanţă.

A venit la proces, deşi îl credeau mort

Un ieşean pentru care judecătorii încetaseră procesul penal pe motiv că l-au considerat decedat, s-a prezentat în faţa instanţei.

Bărbatul de 79 de ani din localitatea ieşeană Cotnari, inculpat într-un dosar de tulburare de posesie, a aflat stupefiat că figurează mort în scriptele instanţelor.

Constantin D. Dolhăscu a fost dat în judecată de o rudă, în urmă cu peste zece ani, din cauză că ar fi intrat ilegal pe un teren care nu i-ar fi aparţinut.

Constantin D. Dolhăscu spune că nu ştie din ce motiv autorităţile l-au considerat decedat (foto: Florin Chirica)

Erorile magistraţilor Judecătoriei din localitatea Hârlău şi o coincidenţă de nume a făcut ca dosarul omului să fie clasat.

Astfel, un alt Constantin D. Dolhăscu, născut tot în Cotnari, dar în 1925, fără nici o legătură cu dosarul, a murit în 2006, iar judecătorii l-au confundat cu inculpatul din dosar.

„Ultima dată când am fost la Iaşi judecătorul mi-a spus că nu mai am ce căuta în procesul ăsta. Acum, preşedinta m-a întrebat: «Da' ai înviat?». «Am înviat», i-am spus. N-am ştiut că la Hârlău am fost declarat mort", a spus Constantin Dolhăscu.

După o discuţie cu "mortul-viu", judecătorii Curţii de Apel Iaşi au trimis dosarul spre rejudecare.

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net