Moş Crăciun a adus un incubator nou la Spitalul de copii “Marie Curie”

Ultima actualizare:

    Secţia de Terapie Intensiva Nou-Născuţi are acum 27 de incubatoare
Secţia de Terapie Intensiva Nou-Născuţi are acum 27 de incubatoare

Un incubator în valoare de 10.000 de euro a fost donat de o companie turcească Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii ''Marie Curie''. Incubatorul este deja funcţional şi se află în secţia de neonatologie.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei Terapie Intensivă Nou-Născuţi din cadrul spitalului, a mulţumit companiei Anadolu Automobil Rom pentru gestul său, precizând că acesta este cel de-al patrulea incubator pe care firma l-a donat unităţii medicale. Predarea celui de-al patrulea incubator s-a făcut în prezenţa ambasadorului Turciei în România, dl. Osman Koray Ertas.

"Este un incubator mai special, pe care noi l-am dorit şi exact aşa a şi fost cumpărat, îl folosim în special pentru pacienţii operaţi prin chirurgie cardiacă, neurochirurgie, chirurgie generală, cazuri medicale severe, dializă", a spus şeful Secţiei Terapie Intensivă Nou-Născuţi.El a precizat că această secţie are 27 de incubatoare şi că un astfel de dispozitiv costă în jur de 10.000 de euro. Cătălin Cîrstoveanu a menţionat că 14 sunt donate de diferite companii, iar restul sunt cumpărate de Ministerul Sănătăţii."În fiecare an avem 300 de copii care se internează la noi. Media de internare este cam de 20 de zile, asta înseamnă că un copil stă cam 20 de zile într-un incubator", a declarat Cîrstoveanu. El a semnalat că sunt prea puţine paturi în secţie. "Nu facem faţă", a afirmat celebrul medic.Huseyin Aykol, administrator al companiei care a oferit incubatorul, a precizat că intenţionează să extindă proiectul vizând astfel de donaţii în Iaşi, Constanţa şi Brăila. "Vom continua să sprijinim cât de mult putem acest spital şi alte spitale din România", a declarat şi ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net