A murit răpus de gripa porcină

Ultima actualizare:

Constantin Lepădatu a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi pe 7 ianuarie. Medicii spun că a ajuns în stare gravă şi că şansele de supravieţuire au fost mici de la bun început.

„S-a prezentat cu o infecţie foarte puternică, care a dus la disfuncţia întregului organism: renală, cardiacă, hepatică. S-a făcut tot ce a stat în putinţă pentru a-l salva, dar au apărut o mulţime de complicaţii, aşa cum apar în astfel de cazuri", spune doctorul Gabriel Iosep, şeful Clinicii de Terapie Intensivă.

Constantin Lepădatu a fost într-o excursie în Egipt la sfârşitul anului trecut, unde, cel mai probabil, a contactat virusul. La întoarcerea în ţară a început să se simtă foarte rău. În primele două zile a refuzat internarea în spital.

Specialiştii Institutului „Cantacuzino" Bucureşti au confirmat pe 12 ianuarie infecţia cu virusul porcinei. Organismul bărbatului n-a răspuns, însă, la tratamentul aplicat.

Constantin Lepădatu este preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Teritorială Iaşi-Vaslui şi, în acelaşi timp, şef al Catedrei „Arhitectură-Design-Reprezentări" de la Politehnica Iaşi.

Femeie din Ploieşti, ţinută în viaţă de aparate

O tânără de 23 de ani, care a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1N1, se află la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti. Medicii sunt foarte rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale acesteia.

Potrivit managerului spitalului, Călin Boeru, în urma confirmării primite de la Institutul Cantacuzino, s-a intervenit chirurgical pentru întreruperea terapeutică a sarcinii de 28 de săptămâni a femeii, copilul supravieţuind doar câteva ore. Tânăra se află acum sub tratament şi este ţinută în viaţă doar de aparate, aceasta fiind ventilată mecanic.

Click! spune:

Alţi doi ieşeni au fost diagnosticaţi cu gripa porcină de la începutul anului. Este vorba despre un bărbat de 30 de ani şi de o femeie de 34 de ani.

Ambii au avut forme uşoare ale bolii şi sunt acum în afara pericolului. Gripa porcină a îmbolnăvit, în sezonul trecut, peste 7.000 de români. Dintre aceştia, 124 au fost ucişi de virusul AH1N1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net