Muzica are acelaşi efect ca sexul, banii şi drogurile!

Ultima actualizare:

Cu ajutorul unor dispozitive, cercetătorii au măsurat secreţia de dopamină şi activitatea cerebrală a celor 217 voluntari pe care s-a efectuat studiul.

În paralel, câţiva senzori transmiteau informaţii utile despre ritmul cardiac şi cel respirator al voluntarilor, temperatura corporală a acestora şi declanşarea furnicăturilor de plăcere la nivelul epidermei.

Rezultatele finale ale studiului au arătat că dopamina este secretată atât în perioada de anticipare a plăcerii cauzate de muzica ascultată, cât şi în perioada declansării "fiorilor de plăcere", considerat momentul de vârf din punct de vedere emoţional.

Este vorba de două procese fiziologice distincte, ce implică zone diferite din centrul creierului. În timpul momentului în care s-a înregistrat maximul de plăcere, s-a activat nucleul accumbens, implicat în senzaţia de euforie, cauzată de administrarea unor psihostimulente precum cocaina.

Dopamina este o moleculă chimică ce serveşte la stimularea anumitor comportamente indispensabile supravieţuirii (alimentaţie) sau care joacă un rol important în procesul de motivare.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net