NASA trimite o sondă spaţială să salveze Pământul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Planeta noastră e în pericol. Un asterorid de mărimea unui munte se îndreaptă spre Terra, impactul său putând să fie devastator. NASA plănuieşte să trimită o sondă spaţială cu scopul de a împiedica dezastrul.

Cutremure catastrofale, inundaţii monstruoase, vulcani ameninţători, asteroizi devastatori sunt numai câteva din pericolele care ameninţă Terra.

Faimosul astrofizician Stephen Hawking, considerat unul dintre cei mai inteligenţi oameni la ora actuală, a declarat recent că oamenii vor trebui să colonizeze spaţiul, în cel mult două secole, altfel nu mai au nici o şansă să supravieţuiască.

NASA a identificat un asteroid de mărimea unui munte, cu un diametru de 580 metri, care este posibil să lovească planeta noastră în 2182.

Corpul ceresc, denumit RQ36, este considerat realmente periculos şi, în consecinţă, cercetătorii au pus la punct un plan pentru a împiedica impactul acestuia cu Terra.

Misiunea are în vedere lansarea unei sonde spaţiale în anul 2016 cu scopul de a cartografia şi a aduce mostre cruciale de pe asteroidul ucigaş.

În funcţie de compoziţia sa, se va alege metoda prin care savanţii vor încerca să-l distrugă sau să-l abată de la traiectoria sa.

Cercetătorii voiau iniţial să ajungă pe corpul ceresc pentru că acesta putea oferi informaţii despre formarea sistemului solar şi era situat pe o orbită care facilita o bună aterizare.

Acum, după ce s-a descoperit că asteroidul, care orbitează la o distanţă cuprinsă între 133 şi 203 milioane de kilometri faţă de Soare, este periculos, se urmăreşte studierea sa din altă perspectivă.

Cercetătorul Clark Chapman a recunoscut pentru revista "National Geographic" că impactul asteroidului RQ 36 cu Terra ar fi echivalent cu explozia simultană a sute de bombe nucleare şi ar produce un crater de peste 10 kilometri.

Citeşte şi:

Se topeşte Groenlanda!

«Extratereştrii» au invadat paradisul subacvatic din AustraliaO «insulă» de gheaţă cât Bucureştiul pluteşte în derivă lângă Groenlanda

Specialiştii avertizează: Urmează şi alte furtuni magnetice FOTO

Aceasta este soluţia din filmul «Armageddon»

În filmul science fiction "Armageddon", din 1998, realizatorii au imaginat o astfel de misiune de salvare a planetei, ameninţată de un asteroid.

simeon stalpnicul png

Potrivit scenariului, un corp ceresc de mărimea statului Texas se îndrepta spre Pământ cu viteza de 36.000 de kilometri pe oră.

În urma impactului cu Terra, urma să se producă Apocalipsa. Ca să salveze omenirea de la moarte sigură, echipa lui Harry Stamper, personaj interpretat de Bruce Willis, intră în acţiune.

Harry reuşeşte să detoneze asteroidul, evitând catastrofa.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net