1 Decembrie la Alba Iulia, la mare sau la munte?

Ultima actualizare:

    Dacă nu vreţi să participaţi la marea paradă din oraşul Unirii, puteţi alege din multitudinea de pensiuni de pe litoral sau de la munte
Dacă nu vreţi să participaţi la marea paradă din oraşul Unirii, puteţi alege din multitudinea de pensiuni de pe litoral sau de la munte

Românii se pregătesc pentru minivacanţa de la finalul săptămânii! Marea sărbătoare naţională începe vineri, 30 noiembrie, cu Praznicul Sfântului Andrei, continuă sâmbătă, 1 Decembrie, cu Ziua Naţională, când se împlinesc 100 ani de la Marea Unire, şi se încheie duminică, 2 decembrie. Hoteluri şi pensiuni de la mare şi de la munte sunt gata să-şi întâmpine oaspeţii.

Cei care vor să se bucure în tihnă de aceste zile libere pot alege să meargă la Alba Iulia, oraşul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, sau au la dispoziţie oferte turistice la mare şi la munte.

  • Litoral. În staţiunea Mamaia, la hotelul Iaki (4 stele), minivacanţa în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie costă 1.299 lei/camera dublă pentru 2 nopţi de cazare. Pachetul include micul dejun şi cina pentru doi adulţi, petrecere românească de 1 Decembrie, distracţie asigurată pentru copii şi terapii de răsfăţ. Opţional se poate face un tur ghidat al zonei vechi a Constanţei, pentru 49 de lei/persoană.

La Vama Veche eşti aşteptat la The Old Border, un hotel de pe malul mării. Pachetul pentru 30 noiembrie-2 decembrie înseamnă două nopţi de cazare în cameră dublă pentru două persoane la 700 lei. Dimineaţa, ai cafea, ceai şi fructe din partea casei, scrie adevarul.ro.

  • Delta Dunării. Istoria se împleteşte cu aventura alături de exploratorii de la Safari Delta Club, care te vor purta până la Sulina, cel mai estic punct al României. O persoană plăteşte 390 lei pentru două nopţi de cazare într-o pensiune de trei stele, o excursie cu şalupa pe canalele Deltei, ghid şi o masă tradiţională. Opţional, pentru transferul cu barca rapidă pe ruta Tulcea - Sulina şi retur se mai achită 120 lei/persoană. Frumuseţea naturii va fi acompaniată de savoarea bucătăriei: storceag, borş de peşte, plachie, platou pescăresc, saramură, peşte prăjit cu mămăliguţă, vin de casă şi ţuică de salcâm.
  • La munte. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Braşov, Sibiu şi Prahova s-au pregătit cu oferte variate pentru weekend-ul de 1 Decembrie. La un hotel de patru stele din Poiana Braşov, preţurile pornesc de la 475 lei/persoană pentru două nopţi, şi includ prânz tradiţional românesc de 1 Decembrie şi acces nelimitat la piscină şi la saună. În Braşov mai sunt câteva zeci de pensiuni cu locuri disponibile, preţurile pentru două nopţi fără mic dejun pornind de la 40 euro/camera.

La un hotel de trei stele din Predeal, pachetul pentru două nopţi porneşte de la 700 lei camera, având incluse un prânz festiv de Ziua Naţională, foc de tabără, mâncare la ceaun, dansuri tradiţionale şi muzică live. La o pensiune de trei margarete din Moieciu de Sus, un pachet de 3 nopţi (29 noiembrie - 2 decembrie) pentru două persoane cu pensiune completă costă cel puţin 1.200 lei. În caz că doriţi să petreceţi minivacanţa de 1 Decembrie la una dintre pensiunile de la Cheile Grădiştei, trebuie să ştiţi că o noapte de cazare aici porneşte de la 150 lei/camera cu mic dejun.La pensiunile din Bran, preţurile pentru minivacanţa de 1 Decembrie încep de la 80 lei/camera/noapte, fără mic dejun, şi ajung la 250 lei/cameră/noapte, cu mic dejun. Preţurile în Sibiu pentru două nopţi în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie au crescut mult faţă de acum câteva săptămâni, pornind de la 290 euro fără mic dejun. La Sinaia, un pachet de două nopţi la un hotel de patru stele costă 450 lei de persoană, cu mic dejun inclus.

Primii schiori au apărut la Azuga

Bucurie mare pentru amatorii sporturilor de iarnă! În acest weekend a fost deschisă pârtia Cazacu pentru începători, din Azuga. Administratorii s-au ajutat și de tunurile de zăpadă artificială, așa că au putut face un strat consistent de omăt care să le permită turiștilor să dea o tură pe schiuri.

Este prima pârtie de pe Valea Prahovei care a fost deschisă. Instalațiile au funcţionat, instructorii au dat primele lecții, iar schiorii s-au distrat. Pârtia are 110 metri lungime, 20 de metri lățime. În plus, este și un baby lift.“ De un an aștept să schiez. Emoții, dar este foarte frumos, afară este cald, păcat că este pârtia mică. Cred că au făcut eforturi mari băieții ca să dea drumul pârtiei, dar se prezintă lucrurile ok. Sper s avem un sezon bun”, a spus un schior.

Se întorc ploile de luni, iar de marți vin și ninsorile

S-a încălzit în weekend și am văzut din nou soarele. Însă, meteorologii ANM prognozează ploi, de luni, 26 noiembrie, în aproape toate regiunile, iar în nordul Moldovei va ninge. Totuși, în sud, temperaturile se mențin ridicate: 10˚C în Capitală și la Cluj-Napoca, 9˚C la Craiova, 14˚C la Constanța, 12˚C la Timișoara.Marți, din pricina ploilor, temperaturile scad ușor în sud, iar ninsorile se extind în toată Moldova. Miercuri, valul de aer rece venit din nordul Rusiei ajunge și în sudul țării, iar meteorologii prognozează precipitații mixte, adică lapoviță și ninsoare. Temperaturile vor coborî din nou la 2-4˚C și vor fi tot mai mici în ultimele zile ale lunii noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net