1 Decembrie Ziua Națională a României. Cum sărbătoresc românii în străinătate

Ultima actualizare:

    Românii din străinătate vor sărbători și ei Ziua Națională în capitale şi oraşe din Europa, la New York, dar şi în AfganistanFOTO: adevarul.ro
Românii din străinătate vor sărbători și ei Ziua Națională în capitale şi oraşe din Europa, la New York, dar şi în AfganistanFOTO: adevarul.ro

Cât ar fi ei de departe, prin țări străine, românii nu uită de unde au plecat. Vor sărbători și ei pe 1 decembrie Ziua Națională a României în capitale şi oraşe din Europa, la New York, dar şi în Afganistan.

Este zi importantă pentru românii de pretutindeni, ziua de 1 Decembrie. Mulți dintre ei vor veni în țară, la Alba Iulia sau în locurile unde s-au născut. Ceilalți vor sărbători departe de țară, dar cu inima alături de cei dragi.

Ziua Naţională a României va fi celebrată în capitale şi oraşe din toată lumea, prin concerte de jazz şi muzică simfonică şi expoziţii dedicate, între alţii, Reginei Maria şi lui George Enescu, potrivit icr.ro.

SPANIA: Pianistul Cristian Niculescu va susţine vineri un curs la Real Conservatorio Superior de Música din Madrid.

În perioada 3 – 28 decembrie, va fi deschisă, la Nuevo Centro Cultural din Coslada, expoziţia „România în Primul Război Mondial”, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României, cu primăria din Coslada şi Asociaţia Obatalá din Coslada.

OLANDA: Un concert de jazz susţinut de Alex Simu Quintet, care va interpreta lucrări muzicale incluse pe albumul „Echoes of Bucharest", ce va fi lansat în 2019, va avea loc vineri, la hotelul Crowne Plaza din Haga.

AFGANISTAN: Ziua Naţională va fi marcată şi în Kabul, unde vor fi prezentate trei expoziţii de fotografie. „Regina Maria a României – Regina Soldat” va fi deschisă în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie 2018, în mijlocul militarilor din cele două comandamente principale ale Misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

În aceeaşi perioadă vor fi prezentate expoziţiile „Istoria uniformei militare româneşti de la 1830 până în prezent” - ce cuprinde planşe de dimensiuni mari, care ilustrează toate etapele importante parcurse, începând din anul 1830, de uniforma militară românească, marcând schimbările ei majore -, şi „România în Marele Război” - imagini cu Armata Română din Primul Război Mondial.

În plus, acolo va fi prezentat şi documentarul „România neîmblânzită”, realizat de Tom Barton-Humphreys.

La evenimente vor participa generali şi ofiţeri, diplomaţi, comandaţii contingentelor naţionale şi seniorii naţionali reprezentativi din cele 41 de ţări aliate şi partenere, care contribuie la Misiunea NATO Resolute Support din Afganistan.

TURCIA: Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul găzduieşte expoziţia „George Enescu – decenii de nemurire”, ce cuprinde panouri cu imagini ale ascensiunii carierei de violonist, compozitor, dirijor şi profesor a unuia dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX.

ITALIA: Cu prilejul Zilei Naţionale a României, vineri, la Teatrul „Arnaldo Momo” din Venezia Mestre, va avea loc un concert susţinut de Orchestra de cameră a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Repertoriul va cuprinde compoziţii reprezentative ale maeştrilor români Ciprian Porumbescu, George Enescu, Paul Constantinescu, Constantin Silvestri şi Doru Popovici.

SUA: ICR New York va marca dubla sărbătoare a Zilei Naţionale şi a Centenarului Marii Uniri, vineri, printr-un concert susţinut de Laura Nicorescu (soprană) şi Adrian Kelly (pian). Programul este alcătuit din compoziţii semnate de George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Felicia Donceanu, Diamandi Gheciu, George Grigoriu şi Mihail Jora, de Claude Debussy, Franz Lehár, Wolfgang Amadeus Mozart şi Johannes Brahms.

AUSTRIA: La Viena, va avea loc spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, un recital la pian al Alexandrei Dariescu, însoţit de momente de balet şi animaţii digitale (holograme). Conceptul îi aparţine Alexandrei Dariescu şi va fi prezentat pe scena Berio-Saal din Konzerthaus, pe 1 decembrie de la ora 15.00 şi de la ora 17.00, respectiv pe 2 decembrie, de la ora 11.00 şi de la ora 15.00. Va participa balerina Désirée Ballantyne.

FRANŢA: Institutul Cultural Român va prezenta, duminică, în Salle Byzantine a Hôtel de Béhague, concertul „Rapsodia română la Paris” din cadrul turneului festivalului SoNoRo, organizat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Vor interpreta grupul Raro şi Alexander Sitkovetsky (vioară), Razvan Popovici (viola), Justus Grimm (violoncel) şi Diana Ketler (pian).

GERMANIA: ICR Berlin va organiza pe 4 decembrie, la Filarmonica din Munchen, un concert susţinut de Balanescu Quartet, care îi va omagia pe George Enescu şi Sergiu Celibidache.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net