10 produse care îţi curăţă tenul şi-l menţin sănătos în zilele caniculare

Ultima actualizare:
Avocado
Avocado

Toţi ne dorim un ten sănătos şi curat. Folosim diverse produse cosmetice pentru a ne întreţine pielea, ceea ce nu este rău. Acestea, însă, nu au efectul scontat dacă nu sunt însoţite de un regim alimentar sănătos. Tocmai de aceea, Click! îţi dă 10 exemple de alimente, care, dacă le consumi în mod constant, te vor ajuta să ai un ten sănătos şi luminos.

1. Avocado. La fel ca şi pielea, avocado conţine foarte multă Vitamina B, care are rolul de a menţine tenul ferm, sănătos, îndepărtează iritaţiile şi roşeaţa. Dacă alegi acest fruct, îl poţi consuma în salate, îl poţi prepara sub formă de pastă sau îl poţi utiliza ca atare, tăindu-l felii, pentru curăţarea tenului.

Fructe de pădure
Fructe de pădure

2. Fructele de pădure. Vitamina C este, de asemenea, esenţială pentru o piele sănătoasă, iar fructele de pădure, precum, afinele, coacăzele şi murele, o au din plin. Aceasta ajută la formarea colagenului, conferind tenului un aspect tânăr. Totodată, fructele de pădure conţin o cantitate mare de antioxidanţi, foarte importanţi în îndepărtarea inflamaţiilor. Dacă mănânci zilnic câteva fructe de pădure sau dacă le prepari sub formă de pastă, acestea îţi vor asigura un ten mai sănătos.

Branza de vaci
Branza de vaci

3. Brânza de vaci. Seleniul şi Vitamina E, care se găsesc în cantiţăţi mari în brânza de vaci, ajută la lupta împotriva radicalilor liberi. Unele studii arată că brânza de vaci poate ajuta la prevenirea unor forme de cancer.

Migdale
Migdale

4. Migdalele. Acizii graşi care se găsesc în migdale întreţin celulele pielii şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. De asemenea, ajută la reţinerea apei de către organism ceea ce duce la o hidratare corespunzătoare a pielii.

Cartofi
Cartofi

5. Cartofii. Un cartof copt produce cantitatea zilnică necesară de cupru pentru organism. Totodată, zincul pe care îl conţine, dar şi Vitamina C produc elastină, dând pielii un aspect sănătos pe parcursul întregii zile.

Cereale
Cereale

6. Cerealele integrale. Sunt bogate în fibre, acestea ajutând la menţinerea unui aspect tânăr al tenului.

Seminte de in
Seminte de in

7. Seminţele de in. Dacă nu vă place peştele, care conţine o cantitate mare de Omega-3, uleiul de in este soluţia perfectă. Omega-3 are calitatea de a hidrata organismul, reducând excesul de sebum, deschizând porii pielii şi ajutând la prevenirea apariţiei acneii.

Iaurt
Iaurt

8. Iaurtul. Bogat în proteine, iaurtul face pielea mai elastică. Iaurtul grecesc este cel mai indicat, întrucât conţine de două ori mai multe proteine şi este bogat în fibre. Dacă îl amestecaţi cu fructe de pădure este şi mai eficient.

Piper
Piper

9. Piperul. Antioxidanţii (carotenoizi) din piper previn apariţia ridurilor şi pot, de asemenea, să estompeze semnele îmbătrânirii, dacă piperul este consumat constant.

Mango
Mango

10. Mango. Fructul conţine mai mult de 80% din Vitamina A necesară organismului într-o zi. Cantitatea mare de antioxidanţi ajută la lupta împotriva radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că previne îmbătrânirea pielii. În plus, mango are puţine calorii, fiind foarte bun pentru diete.


    Mango
Mango
image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net