100 de aterizări de urgență pe heliportul Spitalului Universitar. Cel mai tânăr pacient avea 2 zile

Ultima actualizare:

    Cazul cu numărul 100, adus cu elicopterul pe heliportul Spitalului Universitar, avea 2 zile Foto: Spitalul Universitar de Urgență București
Cazul cu numărul 100, adus cu elicopterul pe heliportul Spitalului Universitar, avea 2 zile Foto: Spitalul Universitar de Urgență București

Au trecut opt luni de când Spitalului Universitar de Urgență București are un heliport la standarde europene. În tot acest timp, elicopterul SMURD a aterizat de 100 de ori, aducând oameni a căror viață atârna de un fir de păr. Printre ei și un nou-născut de doar 2 zile, cosiderat de medici cel mai tânăr pacient.

Pe 24 august, pe heliportul construit pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) a fost înregistrat transportul medical aerian cu numărul 100.

Pacientul, un bebeluș de doar două zile, din Alexandria, a fost adus de echipajul de pe elicopterul SMURD cu icter intens hemolitic.

A fost preluat urgent de salvatori, iar, în acest moment, se află în maternitatea clinicii, sub tratament. Medicii îi fac în continuare o serie de investigații, starea sa fiind satisfăcătoare. ”Nou-născutul avea nevoie de îngrijiri complexe și de un tratament de specialitate, acesta fiind motivul pentru care medicii de la Alexandria au decis transferul lui la SUUB. Secția de Neonatologie este clasificată ca maternitate de gradul III și are capacitatea de a acorda îngrijiri medicale înalt calificate pentru orice fel de patologie neonatală și fiind dotată în acord cu cerințele internaționale, cu echipamente de reanimare și îngrjire neonatală performante”, au explicat reprezentanții Spitalului Universitar.

Heliportul Spitalului Universitar a costat un milion de euro

Cea de-a 100-a aterizare pe heliportul SUUB are loc la opt luni de la inaugurarea investiției de un milion de euro, costuri suportate în totalitate de MaxBet.

Bilanțul transporturilor medicale de urgență arată că cele două culoare de zbor au fost folosite atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteo.

În premieră pentru sistemul medical, 20% dintre zboruri au avut loc noaptea. Și asta pentru că heliportul are instalație electrică de balizaj, marcaje luminoase, echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.

Ce suferințe au avut cei 100 de pacienți aduși cu elicopterul la Universitar

Cei 100 de pacienți aduși cu elicopterele SMURD provin din diferite zone ale țării, cele mai multe cazuri fiind preluate din Craiova, Alexandria, Galați, Brăila, Bacău, Constanța și Tulcea. Toți erau cazuri grave, majoritatea fiind aduși cu infarct miocardic acut ori accident vascular cerebral.

Cea mai aglomerată zi de aterizări și decolări pe heliportul Spitalului Universitar a fost 30 decembrie 2019. Nu mai puțin de șase elicoptere au adus cazuri medicale din toată țara. Printre pacienții a căror viață a fost salvată prin transferul rapid au fost și doi bărbați în stare foarte gravă care suferiseră infarcturi miocardice acute.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit funcțional pe 3 decembrie 2019. Lucrările de construcție la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a anului trecut.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net