10.000 de polițiști sunt pe străzi de Paște. Aveți grijă la sutele de radare care vor urmări mașinile!

Ultima actualizare:

    Polițiștii vor acționa în trafic, de Paște, cu 323 de aparate radarFoto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București
Polițiștii vor acționa în trafic, de Paște, cu 323 de aparate radarFoto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Conduceți prudent și nu apăsați prea tare pedala de accelerație! Străzile vor fi pline de polițiști. Și nu doar de la Rutieră, ci și de la Ordine Publică. Gările, autogările, bisericile și piețele vor fi de asemenea supravegheate.

De astăzi, 30 aprilie, și până pe 3 mai, polițiștii vor fi la vedere, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane.

Astfel că aproape 10.000 de polițiști vor acționa, la nivel național, cu 4.518 autospeciale.

Vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, piețe, târguri, oboare etc.), la biserici, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice, zonele de agrement și spre punctele de trecere a frontierei.

Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice, precum și pe cele ce fac legătura cu punctele de trecere a frontierei.

Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în funcție de condițiile atmosferice și de evoluția valorilor de trafic înregistrate.

Polițișii rutieri vor acționa cu 323 de aparate radare

În această perioadă, 1.587 de polițiști rutieri, în media, zilnic, vor acționa, cu 801 autospeciale, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu 323 aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Trenurile, verificate de polițiști, de Paște 

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică pe 266 de trenuri de călători, în 219 stații și triaje de cale ferată, în 10 aerogări şi 18 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În Noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la aceste manifestări religioase, vor fi angrenați 5.623 de polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

 Recomandările polițiștilor

  • să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice;
  • să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor;
  • înainte de a pleca la drum, șoferii să se intereseze referitor la situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre starea drumurilor pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al instituției: www.politiaromana.ro.
  • cetățenii trebuie să respecte recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție și igiena corespunzătoare a mâinilor, să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane;
  • în caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Citește și: 

Cătălin Moroșanu, prins băut la volan. A rămas fără permisul de conducere

De Paște, fără restricții pe Autostrada Soarelui: „Redeschisă complet pe două sensuri între Bucureşti şi Fundulea”

Restricții și relaxări în Noaptea de Înviere. Sfaturi ca să NU iei Covid de Paște

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net