130 de români, repatriați din Emiratele Arabe Unite. Printre ei se află și un caz medical urgent

Ultima actualizare:

    Românii din Dubai au venit acasă
Românii din Dubai au venit acasă

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți că 130 de români au fost repatriați din Emiratele Arabe Unite. Este vorba despre oameni care au rămas fără serviciu din cauza coronavirusului dar și despre un caz medical grav. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de o companie privată, pe ruta Dubai-București.

Demersurile pentru aducerea în țară a românilor prinși de măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în Emiratele Arabe Unite au fost făcute de  Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerul Afacerilor Interne, potrivit unui comunicat de presă transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Printre cetățenii români repatriați sunt persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-și prelungi șederea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (inclusiv cetățeni români care și-au pierdut locul de muncă), precum și un caz medical urgent. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de o companie privată, pe ruta Dubai-București.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean indian, rezident în România, precum și pentru alți 4 cetățeni străini, respectiv brazilian, tunisian, egiptean și ucrainean, membri de familie ai cetățenilor români. Cu aceeași cursă aeriană a fost facilitată repatrierea și pentru 32 cetățeni ai Republicii Moldova și a unui cetățean kazah, membru de familie, care și-au continuat deplasarea către destinație. 

Peste 31.000 de persoane s-au îmbălnăvit în Emiratele Arabe Unite. Dintre aceștia, 230 au murit, iar 15.982 s-au făcut bine.

Citește și: 

Ramona Gabor, fericită că s-a dat liber la distacție în Dubai! A bifat prima petrecere, după izolare

Peste 270 de români, repatriați din Franța, Marea Britanie și Irlanda de Nord. Printre ei, studenți și medici

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net