14 ani de când a murit Teo Peter. Mesaje emoționante de la prieteni

Ultima actualizare:

    Teo Peter a fost foarte iubit de iubitorii de muzică bună. În 1977, avea 23 de ani când a înființat o trupă rock, în orașul natal GheorghieniFOTO: adevarul.ro
Teo Peter a fost foarte iubit de iubitorii de muzică bună. În 1977, avea 23 de ani când a înființat o trupă rock, în orașul natal GheorghieniFOTO: adevarul.ro

Pe 4 decembrie 2004, românii au fost șocați să afle că simpaticul și talentatul basist al formației Compact, Teo Peter, a fost spulberat de o mașină și a murit pe loc. Așadar, au trecut 14 ani, dar prietenii și colegii, prietenii și fanii săi nu l-au uitat.

O veste teribilă a căzut peste noi, pe 4 decembrie 2004. Simpaticul basist al formației Compact a murit într-un cumplit accident, pe Bulevardul Dacia din Capitală, la intrarea în intersecţia cu strada Polonă. Avea 50 de ani, dar era la fel de activ ca la 23 de ani. Astăzi, după 14 ani de când a murit, iubitorii de muzică rock nu l-au uitat pe uriașul blond.

Taxiul în care se afla Teo Peter a fost lovit în plin de o mașină condusă de un soldat american aflat în stare de ebrietate.

Adi Ordean povestește pe Facebook cum a aflat această veste cumplită.

Aceasta este fotografia pe care Adi Ordean a postat-o, în aminirea lui Teo Peter
Aceasta este fotografia pe care Adi Ordean a postat-o, în aminirea lui Teo Peter

”Teo Peter...era mai mare cu un an ca mine. A decedat tragic pe 4 decembrie 2004, în urma unui accident rutier, taxiul în care se afla fiind lovit de un Ford Expedition condus de Christopher Van Goethem, soldat (pușcaș marin) american de la Ambasada SUA din București aflat în stare de ebrietate.

Redau mai jos un pasaj din cartea mea "După ani și ani”.

Telefonul. Unul dintre cele mai nenorocite apeluri din viața mea, l-am primit în dimineața zilei de 4 Decembrie 2004, pe la 5.00 sau 6.00 dimineața:-Alo…am răspuns puțin deranjat.

-Domnul Adrian Ordean? 

-Da…-Sunt cutare, numele și gradul…de la Udriște. Vă rugăm să veniți până la noi, colegul dumneavoastră de trupă, Teo Peter…a fost implicat într-un accident rutier. Din păcate a decedat.

-…Hai mă, care ești cu glume din astea de rahat la ora asta.

-Domnule Ordean, vă așteptăm la Udriște. 

Am tras ceva pe mine și am ajuns acolo foarte repede, era sâmbătă dimineața, dacă îmi aduc bine aminte, iar la ora aia nu era circulație mare.  M-au condus într-o încăpere, unde pe un birou, într-o pungă de plastic transparentă erau câteva obiecte ale lui Teo. Cheile de la casă, de la mașină, portmoneul, niște bani…Cam asta a fost tot ce mai rămăsese, tot ce mai aducea aminte de el. După ce am semnat niște chestii pe acolo, am ieșit în curte și apoi m-am îndreptat spre mașină…Asta a fost tot? Nu știam ce să fac. Eram primul care aflasem. Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Leluț…cred că era 7 dimineața.

-Alo…-Ce vrei mă umflatule la ora asta?

-Leluț…atunci m-au podidit lacrimile…o murit Teo.

Din partea cealaltă…tăcere…După câteva secunde l-am auzit pe Leluț țipând… Apoi ne-am înțeles care pe cine sună mai departe… Am plecat spre casă năucit și confuz, revoltat și resemnat în același timp, parcă timpul se oprise, parcă nu era real…”

Cine a fost Teo Peter

Teo Peter a fost foarte iubit de iubitorii de muzică bună. În 1977, avea 23 de ani când a înființat, alături de Costi Cămărășan, o trupă rock, în orașul natal Gheorghieni.  Amândoi au plecat în armată, iar când s-au întors ”bărbați” au înființat trupa Compact.

Anul următor erau vedete pe Litoral. La sfârșitul sezonului, s-au certat pentru bani, iar trupa s-a destrămat. Au rămas doar Teo și Costi și au luat-o de la început. Postul național de radio a început să le difuzeze tot mai des piesele, iar Petre Magdin, de la TVR, a realizat o primă filmare cu ”compacții” pe plaja de la Costinești. În '83 au scos primul album complet, ”Fata din vis”, cu un succes uriaș care se păstrează și astăzi. Au urmat turnee și ropote de aplauze. Teo Peter era iubit pentru că era și talentat și simpatic.

Cine l-a ucis pe Teo Peter

Christopher VanGoethem, puşcaşul marin american care a intrat cu maşina în taximetrul în care se afla Teo Peter ucigându-l pe muzician pe loc, a fost achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar din Quantico, Virginia. Verdictul a declanşat proteste în România, atât în stradă, cât şi la nivel diplomatic. După ce îl scoseseră pe sergentul american din ţară la scurt timp după accident, americanii reuşiseră până la urmă să-l declare şi complet nevinovat de moartea românului.

Teo Peter a fost îngropat pe 7 decembrie 2004 în cimitirul din Mănăştur din Cluj-Napoca. Mormântul lui Teo se află la 10 metri distanţă de mormântul unui alt celebru muzician clujean, Iuliu Merca, liderul formaţiei Semnal M.

Sursa: adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net