142 de pompieri români vor pleca vineri într-o nouă misiune de stingere a incendiilor în Grecia

Ultima actualizare:

    142 de pompieri români vor pleca vineri într-o nouă misiune de stingere a incendiilor în GreciaSursă foro: fimes.gr
142 de pompieri români vor pleca vineri într-o nouă misiune de stingere a incendiilor în GreciaSursă foro: fimes.gr

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România va trimite 142 de pompieri într-o nouă misiune în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din această ţară.

"Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure", a scris Florin Cîţu, pe pagina personală de Facebook. El a menţionat misiunea pompierilor români va începe vineri, 20 august. 

În noua misiune vor participa pompieri care au luptat cu flăcările și pe insula Evia. Ei vor pleca cu 28 de autovehicule.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale: opt autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă, două microbuze, un autocar și alte mijloace de sprijin logistic incluzând o dronă”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Anterior, 112 pompieri români au participat la acţiunile de stingere a incendiilor în Grecia, iar la întoarcerea în ţară au fost înaintaţi în grad.

Aceștia au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Cei 112 salvatori s-au întors acasă cu două zile mai devreme decât era plănuit, pentru că flăcările au fost aduse sub control.

Citește și: 

Pompierii români, admirați în Grecia: „Parcă sunt de pe altă planetă”

Imaginile durerii cu pompierii români trimiși să stingă incendiile din Grecia. 100 de salvatori sunt pe Insula Evia

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net