Un incident a avut loc, marţi, la Mina Livezeni, judeţul Hunedoara, unde mai mulţi mineri din subteran au fost intoxicaţi cu fum şi gaze toxice. După evaluare, medicii au decis să transporte la spital 15 persoane.


ISU Hunedoara a anunţat marţi, 30 iunie, producerea unui incident la Mina Livezeni. ”Conform informaţiilor furnizate de apelant, mai multe persoane aflate in subteran  ar fi intoxicate cu fum şi gaze toxice. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis ISU Hunedoara. 

15 mineri au fost transportaţi la spital 

La faţa locului au intervenit o autospecială pentru transportul victimelor multiple, cinci ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Personalul medical sosit la faţa locului a evaluat starea de sănătate a persoanelor care au fost intoxicate şi au stabilit că este necesar ca 15 dintre acestea să fie transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare. 

”După evaluarea de specialitate efectuată la fata locului de către personalul medical, 15 persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare. Toate persoanele sunt conştiente”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Loading...