150.000 €, preţul pentru viaţa mafioţilor

Ultima actualizare:
Nici unul dintre cei  vizaţi nu a păţit nimic
Nici unul dintre cei vizaţi nu a păţit nimic

20.000 de euro pentru capul lui Ioan Mironescu, 30.000 de euro pentru viaţa lui Bogdan Mararu şi alţi 100.000 de euro pentru asasinatul din închisoare. Atât ar fi plătit interlopii ca să scape unul de celălalt. Toate cele trei tentative au dat greş, iar liderii celor două clanuri mafiote au ajuns după gratii.

Cei 150.000 € reprezintă „onorariile" numai pentru crime, căci cheltuielile pentru întregul atentat sunt mai mari. În cazul din Vitan, când Bogdan Mararu l-a angajat pe moldoveanul Vitalie Proca, dându-i ordin să-l lichideze pe rivalul Ioan Mironescu, suma totală a acţiunii depăşeşte 30.000 €. Pentru că lui Proca îi trebuia o maşină, arme, cazare etc.

Cum le-a avut, a şi trecut la atac. Şi-a urmărit ţinta, din greşeală nu pe cea reală, timp de zece zile, iar pe 26 noiembrie 2012 l-a ciuruit pe Răzvan Isăilă cu un Kalaşnikov şi un Molotov.

A abandonat maşina, un Audi A6, la scara blocului unde stătuse cu chirie şi două zile mai târziu a părăsit Bucureştiul, luând microbuzul spre Iaşi. Intrase în ţară pe 14 noiembrie, iar pe 2 decembrie a şi ieşit, prin Vama Sculeni, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ca să se răzbune pentru acest atact, Ioan Mironescu ar fi plătit 30.000 € pentru viaţa rivalului Mararu, după cum urmează: 15.000 € pentru montarea explozibilului sub maşină, plus alţi 15.000 € „bonus", dacă apare cadavrul sfârtecat al lui Mararu.


    Nici unul dintre cei  vizaţi nu a păţit nimic
Nici unul dintre cei vizaţi nu a păţit nimic

Cum indivizii angajaţi de Mironescu au fost prinşi de autorităţi în timp ce montau bomba, în Piatra Neamţ, s-au ales doar cu un avans de 1.000 € de persoană. Cea mai scumpă comandă ar fi fost cea din Penitenciarul Iaşi.

Mararu ar fi plătit un deţinut să-l lichideze pe asasinul fratelui său, aflat în spatele gratiilor. El i-ar fi oferit lui Damian Ungureanu, un individ închis pentru crimă, suma de 100.000 € să-l omoare pe Cristian Chilat, cel care în noimebrie 2010 l-a lichidat pe Gheorghiţă Mararu.

Numai că planul a fost aflat de viitoarea victimă, iar în dimineaţa zilei de 24 ianuarie a.c., asasinul a fost ucis în bătaie de doi colegi de celulă. Ieri, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, reţinuţi marţi seară pentru instigare la tentativă de omor calificat, au fost arestaţi. Ioan Mironescu, reţinut marţi pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de instigare la distrugere, instigare la omor calificat, terorism şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aşteaptă decizia magistraţilor, în privinţa arestării preventive.

Filaj la sânge pentru dejucarea atentatului cu bombă din Piatra Neamţ, care-l viza pe Bogdan Mararu. Autorităţile au fost tot timpul pe urmele interlopilor, iar în noaptea de 10 spre 11 ianuarie i-au săltat imediat ce explozibilul fusese pus sub autoturism.

Pe timpul zilei, cei trei indivizi angajaţi de Daniel Pădurariu, un locotenent de-al lui Ioan Mironescu, cel care comandase asasinatul, s-au plimbat cu bomba la ei, într-o sacoşă, prin cele mai aglomerate locuri din oraş. Poliţiştii ar fi intervenit în orice moment, ca să evite o tragedie de proporţii.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net