18 persoane trăiau în condiţii mizere într-un cămin de bătrâni ilegal din Prahova VIDEO

Ultima actualizare:

Singurul document în baza căruia funcţiona acest azil este declaraţia pe propria răspundere dată de patroană la Registrul Comerţului, declaraţie în care femeia susţine că azilul este, de fapt, o unitate de cazare şi alimentaţie publică.

Cu toate acestea, timp de câteva luni, patroana firmei care deţine aşezarea respectivă a recrutat persoane în vârstă cărora le-a oferit cazare şi masă în sistem azil de bătrâni, de la fiecare vârstnic percepând între 1.000 şi 1.500 de lei lunar.

La controlul făcut în urma unei sesizări, comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit că în respectiva clădire erau cazaţi 18 bătrâni în trei camere, grupurile sanitare pentru femei şi bărbaţi erau, de fapt, două WC-uri amplasate unul lângă celălalt în aceeaşi încăpere, baia era reprezentată de o încăpere în care se aflau un duş şi o maşină de spălat, iar alimentele erau ţinute în condiţii improprii.

"Bucătăria era plină de muşte, nu exista listă de meniu, nimeni nu ştia nimic de reţete pentru vârstnici în funcţie de boala fiecăruia, nimeni nu ştia cine are voie să mănânce sare sau zahăr şi cine nu, nimeni nu ne-a putut spune nimic despre calculul caloric necesar bătrânilor. În frigider erau depozitate claie peste grămadă alimente în condiţii improprii, o cutie cu bulion care oxidase, alături de alte alimente. Într-un congelator am găsit un porc tranşat fără a avea certificat că fusese verificat dacă are sau nu trichinella, iar în documentele prezentate am descoperit, la achiziţii, ceva carne de pui, votcă şi alte băuturi alcoolice", a declarat comisarul Alexandru Cârdei, potrivit Mediafax.

În urma controlului, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a decis închiderea căminului şi a amendat conducerea firmei cu 60.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net