În 18 zile, Traian Băsescu trebuie să se mute aici

Ultima actualizare:
Mioara Roman a locuit în vila din strada Gogol 25 de ani
Mioara Roman a locuit în vila din strada Gogol 25 de ani

E forfotă mare la noua vilă atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu. Muncitorii lucrează de zor ca să termine renovarea cât mai repede. În curte e plin de schele şi materiale de construcţii. Cu alte cuvinte, totul este cu susul în jos, iar în 18 zile noul locatar ar trebui să se mute.

Traian Băsescu a predat mandatul de şef al statului la 21 decembrie 2014, iar în 60 de zile de la acea dată trebuia să părăsească Vila Lac 3, locuinţa prezidenţială, şi să se mute într-o alta acordată de RA-APPS. Termenul s-a prelungit, pentru că autorităţile nu au putut să-i pună la dispoziţie o casă care să-l mulţumească. La sfârşitul lunii martie, Băsescu s-a mutat provizoriu în apartamentul unei vile de la Scroviştea şi aşteaptă acolo ca vila din strada Nikolai Gogol, care i-a fost atribuită şi în care a stat 25 de ani Mioara Roman, să fie gata la cheie.

În aprilie, toţi muncitorii se ocupau doar de interior
În aprilie, toţi muncitorii se ocupau doar de interior

Ca să accepte să locuiască în ea, fostul preşedinte a cerut ca imobilul, plin de mucegai şi cu tavanul căzut, să fie renovat din temelii. Lucrările au început în februarie şi trebuie să fie gata în 15 iunie. Până atunci mai sunt doar 18 zile, iar casa şi curtea sunt în plin şantier. Muncitorii s-au împărţit: unii lucrează la exteriorul ei, iar alţii la finisaje. Şi e mult de bibilit. Traian Băsescu este pretenţios.

Băsescu locuieşte acum în vila de la Scroviştea
Băsescu locuieşte acum în vila de la Scroviştea

Vrea ca lucrările să fie de calitate şi să fie folosite materiale de top.  Potrivit Antena 3, costurile de renovare ajung la aproape 300 de mii de euro. S-a schimbat toată instalaţia sanitară şi electrică, s-au reparat acoperişul, pereţii şi urmează finisajele, gresia, faianţa şi parchetul. Pe lângă parchetul din lemn masiv, care poate să ajungă şi la 450 de lei pe mp, în vilă a fost pusă şi marmură. Casa din Primăverii are şapte camere şi două de serviciu, o suprafaţă utilă de 366 mp şi un teren de 1.334 mp.

Mioara Roman are de dat jumătate de milion de euro pentru chiria neplătită


    Mioara Roman a locuit în vila din strada Gogol 25 de ani
Mioara Roman a locuit în vila din strada Gogol 25 de ani

Mioara Roman e săracă lipită, dar cu o datorie uriaşă. Fosta soţie a lui Petre Roman este obligată să plătească aproape o jumătate de milion de euro, după ce a pierdut definitiv procesul cu RA-APPS. Banii sunt restanţa chiriei pentru vila din cartierul Primăverii. Are de dat aproape 80 de mii de euro pentru neplata chiriei din perioada 2008-2009, tot atâtea penalităţi de întârziere şi încă 270 de mii de euro, suma estimată de cei de la RA-APPS că ar fi câştigat-o dacă Mioara, împreună cu fiica sa, Catinca, eliberau casa. Şi nu e totul. Pentru chiria dintre 2012 şi 2013, statul îi cere Mioarei Roman încă 117 mii de euro. Procesul pentru aceste restanţe la care se adaugă alte penalităţi de întârziere a fost suspendat până la judecarea primului dosar.

”Procesul continuă. Mă bat cu ei de ani de zile şi am să contest decizia”, a declarat, pentru Click!, Mioara Roman. Femeia nu are bunuri pe numele ei ca să poată fi executate, în caz de neplată, şi nici conturi în bancă. Doar o pensie amărâtă de 1.000 de lei, pe care i s-ar putea pune poprire pe o treime din sumă. Mioara locuieşte acum într-un apartament cu trei camere al RA-APPS, pentru care plăteşte o chirie de 500 de euro pe lună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net