19 ani de închisoare după ce şi-a executat rivalul cu opt gloanţe

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Procesul crimei din 14 noiembrie 2010, când Cristian Chilat, zis Falău, l-a împuşcat într-o cafenea din Piatra Neamţ pe Gheorghe Mararu, s-a încheiat ieri.

Magistraţii nemţeni au decis că asasinul din Cafe Latino merită 16 ani de închisoare pentru crima comisă în luna noiembrie anul trecut, la care se adaugă alţi trei ani, sporul de pedeapsă pentru faptele anterioare, când a fost eliberat înainte de termen. Sentinţa a fost pronunţată în lipsa părţilor.

Totodată, conform deciziei judecătoreşti, Falău trebuie să achite daune morale de 30.000 de euro soţiei lui Mararu, câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre cele două fiice ale victimei, plus câte 1.500 de lei lunar până când acestea vor împlini 18 ani. Lui Bogdan Mararu, rănit şi el în atac, Chilat ar trebui să-i plătească daune de 300.000 de euro.

„Pentru omorul calificat a primit 16 ani de închisoare pentru că a beneficiat de o reducere cu o treime pentru fiecare infracţiune pentru care a fost judecat în parte. Dacă se stabileşte că nu poate să plătească daunele şi că nu deţine nici un bun pe numele său, va fi declarat în insolvabilitate, iar părţile civile din proces rămân nedespăgubite", a precizat judecătorul Iulian Mitrofan.

Dacă acum are 42 de ani, conform sentinţei judecătoreşti, asasinul lui Gheorghe Mararu ar fi liber din nou abia la 61 de ani, însă lucrurile se pot schimba fie în următoarea săptămână, fie în următorii ani.

Gheorghe Mararu a murit în urma atacului armat

simeon stalpnicul png

„Ambele părţi au dreptul la apel în maxim 10 zile de la comunicarea sentinţei, care se va judeca la Curtea de Apel Bacău. Nu este exclus de la eliberarea condiţionată", a adăugat judecătorul Mitrofan. Avocatul Mihai Sava, reprezentantul lui Falău a spus că nu ştie deocamdată dacă va face apel.

14 noiembrie 2010

Cristian Chilat, zis Falău a intrat înarmat cu un pistol în Cafe Latino din Piatra Neamţ şi l-a împuşcat mortal pe Gheorghiţă Mararu, un interlop din judeţul Neamţ.

De asemenea, Falău l-a rănit cu trei gloanţe şi pe Bogdan Mararu, fratele victimei. Între agresor şi victime au existat relaţii conflictuale de-a lungul anilor soldate cu incendieri de autoturisme de lux şi violenţe. Fostul şef al poliţiei Neamţ, Aurelian Vasea Şoric le-a luat apărarea victimelor, scandal în urma căruia a fost exclus din poliţie.

Citeşte şi:

Mafiot executat de rival

Asasinul-mafiot se ascundea în casa bunicilor!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net