190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare anti-Covid-19 în mai puțin de 24 de ore

Ultima actualizare:

    190.000 s-au înscris pentru vaccinare la debutul etapei a doua de vaccinareSursă foto: Shutterstock
190.000 s-au înscris pentru vaccinare la debutul etapei a doua de vaccinareSursă foto: Shutterstock

190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în București pentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, la mai puțin de 12 ore de când platforma de înscrieri pentru a doua etapă a devenit activă.

În total, vineri, în prima zi a etapei a doua de vaccinare s-au programat la nivel național 190.000 de oameni, între care 50.000 în Capitală, acolo unde locurile sunt ocupate pentru următoarele 20 de zile, a declarat Victor Gheorghiță, în cadrul unui interviu televizat. 

”Există un număr de 20 de zile pe care se pot face programări, până la rapelul de la ziua de 21. Vom reevalua situația în funcție de numărul de doze și putem extinde practic pe o durată mai mare”, a adăugat Gheorghiță. "Acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Am vorbit cu directorul STS şi mi-a zis că e una dintre cele mai mari provocări din punct de vedere al platformelor informatice. (...) Erau în prima oră alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de persoane programate, pentru că o persoană alocă prima doză şi doza de rapel”, a relatat acesta. 

A doua etapă a vaccinării va încecpe propriu-zis în cursul zilei de luni, 18 ianuarie. 

Aproximativ 4 milioane de persoane, vaccinate în cea de-a doua etapă

Este vorba despre un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici, care voir fi vaccinați în această a doua etapă.

Pentru începerea celei de-a treia etape, medicul Valeriu Gheorghiță consideră că începutul lunii aprilie reprezintă un "termen realist". ”Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape".

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net