12 februarie 2017. Într-un apartament din cartierul ploieştean Mihai Bravu, Mariana, o tânără de 36 de ani, a fost ucisă cu sânge rece chiar de cel care urma să-i devină soț. 34 de lovituri de cuţit i-au străpuns trupul până şi-a dat ultima suflare. Acum, criminalul a fost condamnat la 20 de ani de puşcărie.


În seara crimei, Mariana venise acasă cu două prietene, iar Alexandru Rusu a început să le facă avansuri sexuale celor două invitate. Respins de acestea, bărbatul s-a înfuriat, iar de aici până la crimă a mai fost doar un pas. 34 de lovituri de cuțit au descoperit medicii legiști în trupul Marianei.

 

mariana mama doi copii ucisa iubit
Mariana a fost înjunghiată mortal de cel care urma să-i devină soţ
Magistrații Tribunalului Prahova au decis să-l condamne pe Alexandru Rusu,  la 20 de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de omor. Pentru că l-a lovit și pe fiul victimei, aflat şi el în locuinţă, Alexandru a mai primit alți doi ani de închisoare. Astfel, “inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 20 de ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, rezultând în final 20 ani şi 8 luni închisoare”, scrie în soluția instanței. Alexandru Rusu, care s-a predat autorităţilor la două zile după crima odioasă, a aflat sentința după gratii, el fiind în stare de arest la Penitenciarul Mărgineni.

Bărbatul mai este obligat de instanță să achite 5.000 de euro, sumă care reprezintă cheltuieli cu înmormântarea victimei. De asemenea, cei doi minori ai femeii ucise trebuie să primească de la agresorul mamei câte 50.000 euro, după cum au decis judecătorii. Decizia nu este însă definitivă.

 

loading...
Loading...

Alte articole