21 de ani fără Silviu Stănculescu. S-a căsătorit la 25 de ani cu o colegă de liceu

Ultima actualizare:

    Actorul român Silviu Stănculescu a murit acum 21 de ani, la 23 octombrie 1998, răpus de leucemieFOTO: cinemagia.ro
Actorul român Silviu Stănculescu a murit acum 21 de ani, la 23 octombrie 1998, răpus de leucemieFOTO: cinemagia.ro

Au trecut deja 21 de ani de cînd marele actor Silviu Stănculescu s-a stins, răpus de leucemie. A avut o viață frumoasă și în carieră și în viața personală. S-a căsătorit la 25 de ani cu o colegă de liceu. Odihnă veșnică!

Silviu Stanculescu este considerat unul dintre actorii distinşi ai scenei si ai marelui ecran, un talentat interpret de operetă, dansator, scriitor.

Actorul român Silviu Stănculescu a murit acum 21 de ani, la 23 octombrie 1998. Timp de peste 40 de ani fusese o prezență distinsă, o voce fermecătoare și puternică, pe scenă și pe ecran. Un bărbat frumos, cu ținută aristocratică.

Pe 9 iulie 1998, pleca într-o excursie în Turcia alături de soție, iar la întoarcere starea de sănătate s-a înrăutățit, iar la 23 octombrie s-a stins discret, de leucemie.

Silviu Stănculescu a fost unul dintre absolvenții Promoției de Aur a Teatrului Românesc care a jucat pe scene bucureștene, dar și pe marele ecran în aproape 50 de filme artistice. Zeci de personaje în piese de teatru radiofonic sau în piese de teatru pentru televiziune. O prezență agreabilă în emisiuni de divertisment alături de minunați actori români.

Actorul Silviu Stănculescu a fost prezentator la ediția din 1969 a Festivalului Internațional Cerbul de Aur de la Brașov, împreună cu Sanda Țăranu, și a dat zeci de recitaluri de poezie.

Silviu Stănculescu, biografia

  • La 24 ianuarie 1932, de Ziua Unirii, venea pe lume Silviu-Mihail la Timișoara, iar Virginia și Dumitru Stănculescu deveneau pentru a doua oară părinți. Înaintea lui cu doi ani, se născuse Valentin pe care aveau să-l piardă la vârsta de 6 ani din cauza unei epidemii.
  • Încă din vremea când era elev, Silviu Stănculescu a fost atras de scenă. Va termina IATC secția actorie la București în 1956, fiind coleg cu marii actori ai Generației de Aur : Amza Pellea, Victor Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.
  • Silviu Stănculescu a fost căsătorit cu o colegă de liceu
  • Tânăr actor repartizat la Bacău, Silviu Stănculescu se căsătorea în iulie 1957 cu fosta sa colegă de la Liceul Comercial din Caracal, Corina Pârvulescu. Ea absolvise Institutul de Economie și Statistică și nu împlinise 23 de ani. El avea 25 deja. 
  • În 1962 se năștea primul lor copil, o fetiță pe care o botezaseră Rodica. Necazul nu i-a ocolit pe tinerii părinți. Au pierdut-o pe Rodica în 1966 într-un stupid accident. Peste doi ani, sosea pe lume Catrinel, care avea să le vindece o parte din răni, iar în 1970 fiul lor, Radu, care le împlinea destinul de părinți.

Silviu Stănculescu, cariera

Va termina IATC sectia actorie la Bucuresti in 1956, fiind coleg cu marii actori ai Generatiei de Aur : Amza Pellea, Rauțchi, Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.

Silviu Stănculescu a fost coleg de IATC cu marii actori ai Generatiei de Aur : Amza Pellea, Rauțchi, Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.
Silviu Stănculescu a fost coleg de IATC cu marii actori ai Generatiei de Aur : Amza Pellea, Rauțchi, Rebengiuc, Silvia Popovici, Draga Olteanu.

În iulie 1951, Silviu Stănculescu pleca dezamăgit de la Institutul de Teatru fiindcă secretara nu voia să-l înscrie. În 1952 susține probele la IATC și devine student la actorie, deși până atunci unii dintre examinatori îl „acuzau” că ar avea o față asimetrică, descurajându-l. Trece cu bine examenul și în 1956 devine absolvent al Promoției de Aur a Teatrului Românesc.

Din 1960, până în 1998, Silviu Stănculescu a jucat în aproape 50 de filme și tot atâtea piese de teatru. Joacă în foarte multe piese de teatru radiofonic. Între anii 1981 si 1990 a fost director al Teatrului de Comedie.

În 1970 începe perioada sa la Teatrul de Comedie, unde va rămâne până la sfârșitul vieții. Începând cu 1981, timp de 9 ani, Silviu Stănculescu va fi directorul acestui teatru.

După 1989, Silviu Stănculescu va preda cursuri la Universitatea „Luceafărul” și Universitatea „Ecologică”.

Ultima apariție scenică va fi în iunie, într-o zi de 13, în musicalul ”My Fair Lady” de Loewe, în rolul profesorului Higgins, un rol pe care l-a iubit enorm, iar ultima înregistrare la radio va fi în ziua de 8 iulie 1998.

În 1970, Silviu Stănculescu începe perioada sa la Teatrul de Comedie, unde va rămâne până la sfârșitul vieții.

Citește și:

Mircea Albulescu ar fi împlinit vârsta de 85 de ani. A iubit o singură femeie

Florian Pittiș, rebelul din Epoca de Aur. Ar fi împlinit 76 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net