225 de localități au depășit incidența de 3 la mie, printre care 22 de municipii

Ultima actualizare:

    Incidența de 3 la mie, din ce în ce mai frecventă în localitățile din Româniafoto: Shutterstock
Incidența de 3 la mie, din ce în ce mai frecventă în localitățile din Româniafoto: Shutterstock

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că multe localități din România au trecut de incidența de 3 la mie a cazurilor de coronavirus și că alte sute se pregătesc să depășească acest prag.

"Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente... la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie", a spus Arafat, marţi seară, 20 octombrie, la Digi 24, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, MIercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

„De aici vine presiunea. Creșterea numărului duce la creșterea cifrei în Terapie Intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar. Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000 - 4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la terapie intensivă”, a punctat secretarul de stat Raed Arafat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net