23 de persoane, printre care şi 12 copii, au fost evacuate marţi dimineaţa în urma unui incendiu izbucnit la un bloc de garsoniere din localotatea Săveni, judeţul Botoşani. Trei copii aflaţi în locuinţa cuprinsă de flăcări au ajuns la spital cu atac de panică, după ce mama i-a lăsat singuri în casă cu o lumânare aprinsă în bucătărie.


Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, pompierii au fost solicitaţi să intervină marţi dimineaţa la un incendiu izbucnit la un bloc de garsoniere din Săveni. 23 de locatari , dintre care 12 copii, au fost nevoiţi să iasă din locuinţe, după ce într-o garsoniera situată la etajul trei s-a produs un incendiu.

Cei trei copii au ajuns la spital cu atac de panică

”Proprietara, mama a trei băieţi de 7, 9 si 10 ani, a aprins o lumânare în bucătărie şi a plecat de acasă, chiar dacă în locuinţă erau copiii ei. O parte dintre materialele combustibile s-au aprins de la flacăra lumânării, degajând mult fum. Cei trei copii au fost scoşi din garsoniera cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor la faţa locului şi transportaţi la spital cu atac de panică", a precizat ISU Botoşani.

Citește și:

Cum să eviţi un incendiu în propria casă

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, dar şi o ambulanţa a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, ardeau bunurile din bucătărie, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie. 

Alte persoane din bloc nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, a menţionat sursa citată.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: