25 de ani de închisoare pentru un român care a violat o tânără în Belgia, apoi a lăsat-o să moară. Bărbatul și-a făcut un selfie cu femeia în agonie

Ultima actualizare:

    Alexandru Caliniuc a fost condamnat la 25 ani de închisoareFoto: ziardesuceava.ro
Alexandru Caliniuc a fost condamnat la 25 ani de închisoareFoto: ziardesuceava.ro

Cruzimea de care a dat dovadă românul Alexandru Caliniuc când a violat o tânără și apoi a lăsat-o să moară de frig pe o plajă din Belgia l-a trimis după gratii următorii 25 de ani.

Originar din oraşul Salcea, Suceava, Alexandru Caliniuc a fost găsit vinovat pentru viol şi de omor şi a fost condamnat de o instanță belgiană la 25 de ani de închisoare. Procurorul de caz ceruse închisoare pe viață, însă instanța și juriul au luat în calcul vârsta românului și faptul că nu avea antecedente penale.

Judecătorul care i-a comunicat pedepasa lui Caliniuc a ţinuit un discurs în care a încercat să-l facă să înţeleagă pe făptuitor că, deşi va sta după gratii timp de mai bine de două decenii, primeşte, totuşi, o a doua şansă. „Domnule Caliniuc, aţi fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Aţi avut o viaţă în mâinile tale şi aţi aruncat-o cu indiferenţă, de parcă nu ar fi fost o fiinţă umană, ci un obiect. Pedeapsa vă va oferi o altă perspectivă asupra vieţii.  Veţi beneficia de o a doua şansă.  Totuşi va trebui să vă daţi seama de suferinţa extraordinară pe care aţi provocat-o familiei Muylle. Gândiţi-vă doar la enormul dezastru pe care l-aţi făcut. Altfel, cei 25 de ani vor trece în zadar”, a declarat judecătorul Willem De Pauw, potrivit

.

Cum s-au petrecut faptele           

În noaptea crimei, Sofie Muylle (27 ani) era la un cazino împreună cu iubitul său. Pe la ora 4.00 dimineaţă, a ieşit să se plimbe pe plajă, iar a doua zi a fost găsită moartă şi cu urme de violenţă pe corp. Deși inițial românul nu a fost suspect, ulterior, anchetatorii l-au găsit pe adevăratul făptaş, care între timp fugise în România, de unde a fost arestat. Alexandru Caliniuc nu a recunoscut niciodată crima, chiar dacă în telefonul său au fost descoperite poze şi înregistrări video cu ultimele clipe din viaţa tinerei. El le-a spus anchetatorilor că a violat-o „din curiozitate”, dar când a plecat de lângă ea, tânăra era în viaţă. Bărbatul a abuzat-o timp de mai multe ore, apoi a abandonat-o, nu înainte de a-și face o poză selfie cu ea.     

Tânăra a murit de frig     

Legiştii care au examinat cadavrul tinerei au stabilit că decesul a fost cauzat de un stop cardiac provocat de hipotermie. Find luna ianuarie, era frig afară, iar tânăra a fost abandonată pe plajă. Ea prezenta urme de violenţă, a fost strânsă de gât, însă o echipă de experţi a ajuns la concluzia că sufocarea nu a fost fatală. Caliniuc a fost încarcerat în închisoarea din Bruges, unde colegii săi s-au plâns că avea un comportament deviant şi l-au poreclit „perversul”. Expertizele psihiologice şi psihiatrice au stabilit că este o persoană cu interes sexual excesiv şi deviant, care are însă discernământ.   

Citește și: 

Marea Britanie: Român condamnat la 7 ani închisoare după ce a călcat cu mașina un tânăr și apoi l-a înjunghiat

Criminal român condamnat pe viață în Marea Britanie, după ce soția le-a trimis polițiștilor ADN-ul fiicelor

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net