2.517 de monede medievale, găsite de căutătorii de comori

Ultima actualizare:

    Șapte cîăutători de comori din județul Buzău au găsit un adevărat tezaur: 2.517 monede din Evul MediuFOTO: INQUAM
Șapte cîăutători de comori din județul Buzău au găsit un adevărat tezaur: 2.517 monede din Evul MediuFOTO: INQUAM

Un tezaur format din peste 2.500 de monede medievale a intrat, luni, 17 februarie, în patrimoniul Muzeului Judeţean Buzău. Comoara a fost descoperită în localitatea Spătaru de un grup de 7 căutători de comori.

Sunt pasionați de comori și și-au cumpărat detectoare de metal. Au avut noroc în weekend și chiar au găsit un adevărat tezaur.

Un tezaur format din peste 2.500 de monede medievale a intrat, luni, 17 februarie, în patrimoniul Muzeului Judeţean Buzău, scrie news.ro.

Potrivit directorului Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, un grup de 7 căutători de comori ce deţin detectoare de metale au predat Direcţiei de Cultură un vas ceramic în care se aflau 2.517 monede de două dimensiuni, cel puţin.

Este vorba despre monede medievale pe care grupul respectiv le-a descoperit în pădure, în localitatea Spătaru, şi pe care apoi le-au predat autorităţilor, conform legii.

"Este vorba despre un tezaur monetar ce se compune din peste 2.500 de piese, au fost descoperite într-un recipient ceramic, colegii mei sunt la faţa locului pentru a afla condiţiile descoperirii. Nu e primul tezaur pe care îl primim ca urmare a acţiunii întreprinse de căutătorii de comori, dar până acum acesta este cel mai numeros”, a declarat Costache, citat de new.ro. 

Tezaurul urmează a fi restaurat întrucât monedele sunt într o stare avansată de degradare, după care se va găsi o modalitate de a fi arătate publicului în cadrul unor expoziţii.

Citește și:

A găsit o comoară într-un birou aruncat la gunoi

La 139 de ani de la înființare, BNR te lasă să privești aur de 2 milioane de euro

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net