3 milioane de euro pentru moartea lui Gigină

Ultima actualizare:

    Bogdan  Gigină avea 28 de ani când a murit şi era  căsătorit de un an
Bogdan Gigină avea 28 de ani când a murit şi era căsătorit de un an

Părinţii lui Gigină i-au declarat război total lui Gabriel Oprea. Vor să plătească pentru moartea băiatului lor, nu doar cu libertatea, ci şi cu averea. Aceştia s-au constituit parte civilă în proces şi cer 3 milioane de euro. Chiar şi aşa, fostul demnitar continuă să spună că este nevinovat.

Au trecut aproape doi ani de la tragicul accident în care Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa. Cu toate acestea, nu s-a găsit nici un vinovat. Dosarul morţii poliţistului se află încă pe masa procurorilor DNA, iar părţile sunt chemate din când în când să dea declaraţii. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu trei zile, când Gabriel Oprea a fost audiat. ”Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, care nu erau semnalizate corect şi nu au fost semaforizate”, a declarat Oprea.

simeon stalpnicul png

Carmen Gigină, mama poliţistului care-i deschidea calea demnitarului, a ripostat. ”Nevinovat este copilul meu care a murit pe o şosea plină de apă, într-o baltă de sânge, după 12 ore de program, după ce v-a aşteptat în dispozitiv cu hainele ude, pentru ca dv. să ajungeţi în siguranţă acasă. Aşa este, gropile nu au fost semnalizate, dar copilul meu se afla acolo la ordin nu era plecat la plimbare”, a scris femeia pe pagina de socializare.

«Banii se vor duce la case de copii»

Daniel Ionaşcu, avocatul părinţilor agentului care avea 28 de ani, a precizat faptul că familia s-a constituit parte civilă în dosar. ”Daunele cerute sunt în raport cu paguba produsă atât de la Gabriel Oprea, cât şi de la Petre Mazilu, administratorul firmei General MPM Impex SRL şi Adrian Corcodel, şeful echipei care efectua lucrări în zonă”, ne-a declarat apărătorul.

Surse din cadrul anchetei ne-au mărturisit că suma cerută este de 3 milioane de euro. ”Dacă vor exista aceşti bani, vor merge la case de copii sau la spitale”, ne-a declarat Carmen Gigină. În aceste condiţii, fostul vicepremier a tot încercat să-şi pună averea la adăpost şi a trecut patru imobile din cele opt, pe care le deţine, pe numele fiului său. Astfel că procurorii au pus sechestru pe averile celor doi anul trecut. Oprea a făcut contestaţie, iar judecătorii au decis să ridice sechestrul doar de pe bunurile fiului. Politicianul este acuzat de ucidere din culpă, dar şi de abuz în serviciu. Procurorii spun că a folosit numai într-un an de 1.600 de ori escorta Poliţiei, de multe ori în interes personal. În seara tragediei, 27 de poliţişti lucrau pentru el, un sfert din agenţii de serviciu de la Rutieră.

A căzut în groapă cu motocicleta


    Motocicleta a fost scoasă la suprafaţă cu un utilaj
Motocicleta a fost scoasă la suprafaţă cu un utilaj

În seara de 20 octombrie 2015, aripile i s-au frânt. Pe o ploaie torenţială, Bogdan îi deschidea calea lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne şi vicepremier. Nu a văzut din timp craterele de la intersecţia str. Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei şi a intrat cu viteză în ele. Motocicleta a rămas înfiptă într-o groapă care măsura doi metri adâncime. Fusese săpată de Distrigaz, care a intervenit la o avarie, iar lucrarea trebuia terminată iniţial până pe 18 octombrie. 

Părinţii pun flori la locul tragediei 


    Tatăl lui Bogdan poartă şi acum doliu
Tatăl lui Bogdan poartă şi acum doliu

Carmen şi Cornel Gigină îşi plâng fiul fără încetare. Când nu sunt la mormântul lui Bogdan, vin la locul tragediei, acolo unde au pus o cruce în amintirea lui. Vin cu flori şi aprind lumânări. ”Este peste tot. În visele mele, în amintirile mele. Îmi amintesc totul despre el, îmi amintesc cât de frumos era. Era copilul meu”, spune mama printre lacrimi. Şi cei care nu l-au cunoscut pe tânărul poliţist vin cu candele şi se roagă pentru ca sufletul lui să se odihnească în pace.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net