3 scenarii pentru viitorul preşedinte

Ultima actualizare:

    Victor Ponta: Este considerat deja viitorul  preşedinte  al României (Fotografii: Mediafax)
Victor Ponta: Este considerat deja viitorul preşedinte al României (Fotografii: Mediafax)

Lumea politică se împarte de ieri în pro şi contra PSD. Plini de răni după bătălia pierdută pe 25 mai, soldaţii şi generalii PNL, PDL şi PMP încearcă să îşi revină din KO-ul încasat la europarlamentare.

Acum, cu şase luni înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al României, PNL, PDL şi PMP caută soluţia pentru a nu pierde şi cea mai importantă funcţie din stat. Aşa cum era de aşteptat, rezultatul alegerilor a tulburat apele la PNL.

Călin Popescu Tăriceanu: Este considerat „calul troian” prin care PSD vrea să distrugă PNL

crin
crin

Klaus Iohannis şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte iar câteva ore mai târziu gestul său era urmat de întreaga conducere a partidului.

Crin Antonescu: Majoritatea analiştilor sunt de părere că e terminat politic

tariceanu
tariceanu

A fost anunţat un congres extraordinar care ar urma să fie organizat în iunie. Ce se va întâmpla cu dreapta în ţara stângii? Există trei scenarii care sunt analizate.

Klaus Johannis: De el se leagă speranţele dreptei de a câştiga Cotroceniul

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

1 O alianţă largă împotriva PSD cu vârf de lance trioul PNL-PDL-PMP. Deja, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că e dispus la negocieri. Surse din cadrul PDL vorbeau ieri că partidul lui Blaga ar fi de acord să renunţe la candidatura lui Predoiu la preşedinţie doar în cazul în care din partea PNL ar candida pentru Cotroceni Klaus Iohannis.Reprezentanţii PMP nu s-au exprimat încă public faţă de crearea unui front comun cu PNLşi PDL.

2 Al doilea scenariu pleacă de la tranşarea disputei în PNL în favoarea aripii Tăriceanu, adică adepţii întoarcerii la pu­tere. În acest caz, PDL şi PMP vor rămâne singure şi vor trebui să se împace. Cine va fi candidatul lor la prezidenţiale e greu de întrezărit, deşi există deja în cursă Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Nici unul nu pare însă potrivit să-l învingă pe Ponta sau un candidat surpriză al PNL sprijinit de PSD.

3 Al treilea scenariu, cel mai negru pentru cei care pretind că reprezintă dreapta pe eşichierul politic: PNL, PDL, PMP va merge fiecare cu propriul candidat şi doar în turul doi vor încerca o alianţă. Deocamdată, prăpastia între cele trei forţe ale dreptei e mare, iar timpul până la alegeri trece repede. Iar PSD e la butoane...

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60% din voturile exprimate la europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15%, PDL cu 12,23%, independentul Mircea Diaconu, - 6,81%, UDMR - 6,30% şi PMP - 6,21%, potrivit rezultatelor finale anunţate, ieri, de Biroul Electoral Central.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net