30 cele mai frecvente probleme cu care rămâi după COVID-19. Simptome care persistă în timp

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

29 octombrie, ziua în care România a înregistrat un nou record negativ. În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, iar virusul care ne-a schimbat viețile are încă multe necunoscute. În afară de pierderea gustului şi a mirosului, există o serie de alte simptome pe care SARS-COV-2 le poate da pe o perioadă lungă de timp. Iată care sunt acestea!

Grupul de Facebook numit Survivor Corps, care leagă supravieţuitorii COVID-19 de comunităţile de cercetare medicală, ştiinţifică şi academică, a chestionat aproape 1.600 de persoane care au avut simptome pe termen lung. Tot mai mulţi supravieţuitori COVID-19 au raportat simptome care se păstrează după trecerea perioadei de autoizolare recomandată. Iată care sunt acestea!

  • 1. Oboseală (68,3%)

Dacă te simţi epuizat tot timpul, chiar dacă te odihneşti suficient şi nu ai un motiv pentru care să fii aşa, ia în considerare un test de coronavirus. Este unul dintre semnele comune ale COVID-19 care apar încă de la debutul bolii. Oboseala cronică a fost identificată în 68,3% dintre cazuri.

  • 2. Dureri musculare (66,75%)

Durerile musculare reprezintă un simptom comun al multor boli, inclusiv COVID-19. În acest sondaj, 66,75% dintre participanţi au raportat că au simţit aceste dureri după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi mult după aceea.

  • 3. Dificultăţi de respiraţie (65,10%)

Respiraţia îngreunată sau senzaţia că nu poţi obţine suficient aer este ceva ce majoritatea bolnavilor de COVID-19 au simţit. Este ceva ce apare de obicei după un efort susţinut, dar cei infectaţi cu SARS-CoV-2 au simţit dificultăţi de respiraţie fără să se mişte. În cadrul sondajului, 65,10% dintre foştii pacienţi cu COVID-19 au susţinut că dificultăţile de respiraţie reprezintă un simptom de lungă durată al acestei boli.

  • 4. Dificultăţi de concentrare (58,96%)

Cercetătorii au observat anumite efecte neurologice asupra bolnavilor care şi-au revenit. Studiile efectuate în Wuhan, China, unde a existat un prim focar, au analizat aceste probleme neurologice şi au constatat că 40% dintre pacienţii analizaţi s-au confruntat cu senzaţia de confuzie, numită şi „ceaţă cerebrală”. 58,96% dintre cei consideraţi vindecaţi se mai confruntă cu acest simptom în perioada de recuperare.

  • 5. Incapacitatea de a face mişcare (58,56%)

În perioada de refacere după boala COVID-19, unora le este greu să facă mişcare sau să redevină activi, chiar dacă erau în formă înainte de a contracta coronavirusul. 58,56% dintre participanţii la sondaj au raportat că n-au putut face sport după vindecare.

  • 6. Dureri de cap (57,56%)
  • 7. Insomnie (49,90%)
  • 8. Anxietate (47,61%)
  • 9. Pierderi de memorie (45,56%)
  • 10. Ameţeală (41,86%)

Citește pe clickpentrufemei.ro care sunt celelalte 20 de simptome care ar trebui să te alarmeze

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net