300 de mii de măști de protecție medicală, aduse din Turcia cu avioane militare

Ultima actualizare:

    Autoritățile au cumpărat măști din TurciaFoto: pixabay
Autoritățile au cumpărat măști din TurciaFoto: pixabay

Sute de mii de măști de protecție vor fi aduse în România, din Turcia, cu avioane militare. Ministerul Apărării Naționale a transmis că este vorba despre sute de mii de măști care vor fi distribuite, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române execută miercuri, 22 aprilie, o misiune pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Turcia.

Este vorba despre 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3. Echipamentele au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.


    FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

”Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren”, a transmis MapN, într-un comunicat de presă.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Citește și:

Kitul de urgență pe care să-l ai în casă dacă te infectezi cu coronavirus

Jos pălăria! Vedetele cu suflet mare ajută spitalele cu donaţii impresionante

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net