32 de percheziţii în Bucureşti și în alte județe. 20 de persoane, bănuite de prelucrarea ilegală a tutunului

Ultima actualizare:

    Perchziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Dâmboviţa la persoane care comercializează și prelucrează tutunSursă foto: Arhivă Click!
Perchziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Dâmboviţa la persoane care comercializează și prelucrează tutunSursă foto: Arhivă Click!

Poliţiştii fac, miercuri, 32 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj şi Dâmboviţa la persoane care comercializează tutun prin intermediul anunţurilor online. 20 de persoane sunt vizate, fiind bănuite că achiziționau tutun foi din Bulgaria şi zona de sud a României pe care-l prelucrau în instalaţii ilegale.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Giurgiu, Ilfov, Argeş, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 32 de mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupă cu prelucrarea şi comercializarea de tutun  de fumat, deţinut în afara antrepozitului fiscal, a transmis, miercuri, IPJ Giurgiu.

Sursa citată a precizat că membrii grupării sunt bănuiţi că achiziţionează tutun brut (foi) din Bulgaria şi de la persoane din zona de sud a României care se ocupă cu cultivarea de tutun, pe care îl prelucrează în mod clandestin în tutun de fumat, folosind diferite instalaţii artizanale (mori de tocat, cazane de fierbere, etc.) şi comercializează prin intermediul anunţurilor postate în mediul online.

Totodată poliţiştii vor ridica de la un număr de cinci oficii poştale şi o firmă de curierat, documente privind expediţia tutunului şi sumele încasate ramburs.

”Pe numele a 20 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Giurgiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale”, a mai transmis IPJ Giurgiu.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste 1 kg. de tutun de fumat şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net